Με επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων της 202ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Με επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων της 202ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Με την αρμόζουσα επισημότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 202ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, την Κυριακή 12 Μαΐου.



Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας κύριοι Βεσυρόπουλος, Κοτίδης, Μπαρτζώκας και Τσαβδαρίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαιτζίδης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Φορείς του Δήμου Νάουσας και της Ημαθίας.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Μεταµορφώσεως του Σωτήρος, πραγματοποιήθηκε  Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο µε τη συµµετοχή των Σεβασµιωτάτων Μητροπολιτών: Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαµερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόµου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, Βεροίας, Ναούσης και Καµπανίας κ. Παντελεήµονος.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία και στη συνέχεια στο Χώρο Θυσίας, έγινε η Επιµνηµόσυνη δέηση, η ρίψη Στεφάνου στον ποταµό της Αράπιτσας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιο Σταμενίτη και η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων.

Τον Πανηγυρικό της Ηµέρας εκφώνησε ο κ. Πέτρος Στοΐδης, Φιλόλογος, ενώ με συγκίνηση παρουσιάστηκε από μέλη του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού  «Αράπιτσα», ο ιστορικός χορός «Μακρυνίτσα» προς τιµήν της θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων γυναικών.

Έπειτα, στην Οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε η  παρέλαση πολιτιστικών, αθλητικών σωματείων και φορέων, σχολείων, τµηµάτων Ελληνικής Αστυνοµίας και Ελληνικού Στρατού.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Νάουσας παρέθεσε επίσημο γεύμα στο Κτήμα Κυρ Γιάννη, ενώ το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», διεξήχθη η Επετειακή µουσική συναυλία «Τραγούδι, λυγµός, παράπονο της λευτεριάς ο λόγος... ο Χαλασµός» µε τη συµµετοχή οργανικών, φωνητικών και χορευτικών συνόλων. Η  Καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας ήταν του κ. Δηµήτρη Κίτσου.

 Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στην Οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο  «20ος Δρόµος Θυσίας» αγώνας δρόµου αποστάσεων 6.500µ. & 1.000µ. αθλητών και πολιτών όλων των ηλικιών προς τιµήν των Ηρωίδων του Ολοκαυτώµατος, ενώ φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2024 : «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 στις 21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2024 : «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ»...

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με τη Δήμητρα...

Σάββατο 6 Ιουλίου: Η παράδοση γλεντάει στα Παλατίτσια

Σάββατο 6 Ιουλίου: Η παράδοση γλεντάει στα Παλατίτσια

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στις 9.00 μ.μ. η παράδοση γλεντάει...

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 5-7 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Νάουσας

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, η...

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, η...

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ από 4/7/24 – 10/7/24

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ από 4/7/24 – 10/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30 Ιουνίου 2024) το πρωί, ο ...

Λήξη επετειακών Λ΄  Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Λήξη επετειακών Λ΄ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου...

Το εσπέρας του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου, στο «Βήμα» του...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου: Συναυλία  με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ και το ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ για την Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

Την Κυριακή 7 Ιουλίου: Συναυλία με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ και το...

Το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ διοργανώνει,...

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την...

Με λαμπρότητα το πρωί του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου 2024,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...