Από το Ταμείο Ανάκαμψης  Έγκριση χρηματοδότησης πρότασης της εταιρίας  «Ορεινός Τουρισμός» για την αναβάθμιση των 3-5 Πηγαδιών -Ανάθεση μελέτης για την συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου ως ενιαίο τουριστικό σύμπλεγμα -Δηλώσεις Βεσυρόπουλου και Μπαρτζώ

Από το Ταμείο Ανάκαμψης Έγκριση χρηματοδότησης πρότασης της εταιρίας «Ορεινός Τουρισμός» για την αναβάθμιση των 3-5 Πηγαδιών -Ανάθεση μελέτης για την συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου ως ενιαίο τουριστικό σύμπλεγμα -Δηλώσεις Βεσυρόπουλου και Μπαρτζώ

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  η χρηματοδότηση της πρότασης που  είχε υποβάλλει η εταιρία «Ορεινός Τουρισμός» στις 30-10- 2023 για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του  Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι βασικές επεμβάσεις που προβλέπονται είναι:

α. Mountain Coaster – Καλοκαιρινή πίστα έλκηθρων

β. Ταινιόδρομος με σκέπαστρο – Mooving Carpet

γ. Snowfactory – Μονάδα παραγωγής χιονιού

δ. Snowmaking - Σύστημα τεχνητής χιόνωσης

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία των 3-5 Πηγαδιών, εργάζεται για την αντικατάσταση του αναβατήρα του χιονοδρομικού έτσι ώστε να χρησιμοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με δράσεις που θα αναδείξουν τον ορεινό όγκο και θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με εργαλεία όπως οι Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις).

 Στόχος του δήμου είναι η μετατροπή των 3-5 Πηγαδιών σε ένα Ορεινό Θέρετρο 12μηνης λειτουργίας με ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού πέραν της χιονοδρομίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής του δήμου, εντάσσεται και η ανάθεση στο άμεσο μέλλον, μελέτης για την συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου ως ενιαίο τουριστικό σύμπλεγμα (3-5 Πηγάδια, Αρκοχώρι, Άγιο Νικόλαο, Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι, Μεταμόρφωση, Άγιος Παύλος).

Τέλος, ο Δήμος Νάουσας θα εκκινήσει μελέτη  για την αποκατάσταση του δρόμου πρόσβασης 3-5 Πηγάδια – Μεταμόρφωση – Άγιος Παύλος.

Βεσυρόπουλος: «Ανοίγει ο δρόμος για κορυφαίο ορεινό τουρισμό»

«H αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια, αποτελεί πλέον ένα έργο που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης μετά την υπογραφή της έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης του επενδυτικού σχεδίου από την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό μεταφράζεται σε επενδύσεις συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα μετατρέψουν την περιοχή σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό αφού προβλέπεται και η ύπαρξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων για όλες τις εποχές του χρόνου. Οι εγκαταστάσεις στα 3-5 Πηγάδια αποκτούν πλέον άλλη δυναμική με νέες υποδομές, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

 - Η κατασκευή mountain coaster 1.000 μέτρων περίπου το οποίο θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους αναβάτες και συναντάται μόνο σε κορυφαίους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

- Η εγκατάσταση του μεγαλύτερου, στην Ελλάδα, αναβατήρα αρχαρίων χιονοδρόμων που θα μπορεί να εξυπηρετεί έως 1.200 άτομα ανά ώρα και θα λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου.

- Η ολική αναβάθμιση του συστήματος τεχνητής χιόνωσης με νέες μονάδες παραγωγής χιονιού που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία του χιονοδρομικού τους χειμερινούς μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες κλιματολογικές συνθήκες.

- Η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων με τεχνολογία RFID και Bluetooth για την διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών.

- Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους εύκολα και γρήγορα.

«Η Ημαθία, η Ηρωική πόλη της Νάουσας, εισέρχονται πλέον σε μια νέα εποχή καθώς ανοίγει ο δρόμος ώστε να διαθέτει πλέον όλες τις προδιαγραφές ώστε να καταστεί ένας από τους κορυφαίους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, μέσα από την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια», τόνισε σχετικά ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μπαρτζώκας:  «Πραγματική ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού στην Ημαθία»

Ως μία έμπρακτη κυβερνητική στήριξη της αναμόρφωσης της Ημαθίας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους χειμερινούς μήνες, χαρακτήρισε ο Τάσος Μπαρτζώκας την απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, να ενταχθεί το χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια στους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «Πρόκειται για μία ουσιαστική κίνηση για την τουριστική ανάπτυξη όλου του Νομού, αφού εγκρίνεται η οικονομικη ενίσχυση του Χιονοδρομικού Κέντρου με ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Εξάλλου, με αυτό τον τρόπο υλοποιείται η βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η δημιουργία καλοκαιρινής πίστας ελκήθρων και ταινιόδρομου με σκέπαστρο, η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής χιονιού για τεχνητό χιόνι αλλά και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων, ενώ θα δημιουργηθεί και φωτοβολταϊκός σταθμός. Η Νάουσα και η Ημαθία αποκτούν ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα γίνει πόλος έλξης τουριστών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Κυρίως, όμως, χάρη στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η Ημαθία μπαίνει δυναμικά στο χάρτη του ορεινού τουρισμού και γίνεται η αρχή για πολλές ακόμα δράσεις που θα την καταστήσουν γνωστό και αγαπημένο χειμερινό προορισμό».

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

"Έφυγε" ο Χρήστος Παπαδόπουλος στα 95

Ένας από τους γνωστούς επαγγελματίες της Βέροιας, ο...

Ξεκίνησε η Α’ Περίοδος της «Φιλοξενίας Δοβρά 2024»

Ξεκίνησε η Α’ Περίοδος της «Φιλοξενίας Δοβρά 2024»

Την Τρίτη 2 Ιουλίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...