Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αφορά και στις δυο πραξεις για τις οποίες καταδικάστηκε η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα, δηλαδή και τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και την απόπειρα δολοφονίας αυτής.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορούμενη. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε.

Ομόφωνα ένοχη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κεταμίνη και την απόπειρα δολοφονίας αυτής, 9 μήνες νωρίτερα, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση της κ. Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, καταδίκασε την 35χρονη κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της ανήλικης κόρης της.

Σιωπηλή, ανέκφραστη και με σκυμμένο το κεφάλι, η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε τη δικαστική απόφαση. Η μητέρα της από την άλλη πλευρά, ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Αλέξης Κουγιας ανακοίνωσε ότι δε θα ζητησει ελαφρυντικά για την κατηγορούμενη, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρούλας Πισπιριγκου.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα έχουμε την ανακοινωση της ποινής για την καταδικασθείσα μητέρα από την Πάτρα.

Ο κ. Κούγιας, αποχωρώντας από το δικαστήριο δήλωσε ότι εξεπλάγην από την ομόφωνη ενοχή, ήταν μια απόφαση που η υπεράσπιση δεν ανέμενε και επανελαβε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο, αλλά και δικαστική πλάνη στα χρονικά. Ο κ. Κουγιας σημείωσε με νόημα ότι είχε προσυμφωνήσει με την Ρούλα Πισπιριγκου να μη ζητησει ελαφρυντικά σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης.

Αξίζει να τονιστεί ότι η μη επίκληση ελαφρυντικών από πλευράς Πισπιρίγκου, είναι μια ενέργεια που δεν συνηθίζει στις υποθέσεις που αναλαμβάνει ο κ. Κούγιας, αναφέροντας ότι είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το εφαρμόζει στην μακρόχρονη καριέρα του.

Αποχώρησε χωρίς δηλώσεις ο Δασκαλάκης

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από τα δικαστήρια πριν λίγο ο Μάνος δασκαλακης, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του αισθάνεται δικαίωση.

Για αυτό το λόγο όπως είπε ο συνήγορος του Δ. Καράμπελας έχει διαχωρίσει εδώ και δυο χρόνια σχεδόν τη θέση του.

«Δυστυχώς πρόκειται για μία δολοφονία που δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου και αποδόθηκε τιμωρία για αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα», είπε συγκινημένος ο κ. Καράμπελας. Από την πλευρά του ο κ. Γεωργακοπουλος ανέφερε ότι σήμερα δεν είναι ημέρα χαράς αλλά ημέρα δικαίωσης κρίνοντας ότι η δικαιοσύνη εξέδωσε μια δίκαιη απόφαση.

https://www.dnews.gr/eidhseis/koinonia/466222/isovia-proteinei-i-eisaggeleas-gia-ti-royla-pispirigkou


Πηγή

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

Δυναμικό «παρών»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων  και ποτών στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής...

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται...

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης...

Τα μείζονα θέματα, που απασχολούν τους λογιστές...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης  – Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για κόμμα και Κασσελάκη

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης – Τι...

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε χθες ο...

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

          Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της...

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη νέα φυσιογνωμία της

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Παρακολουθώντας τις ...

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο Ταμείο Συνοχής, για συγχρηματοδότηση

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο...

Ένα σημαντικό βήμα αναβάθμιση του σιδηροδρομικού ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...