Μπαράζ πληρωμών για «παλιούς» και νέους γονείς τις επόμενες 100 μέρες, ποια επιδόματα φέρνουν λεφτά στους λογαριασμούς

Μπαράζ πληρωμών για «παλιούς» και νέους γονείς τις επόμενες 100 μέρες, ποια επιδόματα φέρνουν λεφτά στους λογαριασμούς

Τρεις διαδοχικές πληρωμές και ζεστά λεφτά στους λογαριασμούς τους έχουν να αναμένουν τους επόμενους τρεις μήνες οικογένειες με παιδιά που δικαιούνται το επίδομα παιδιού Α 21 για το 2024, το αυξημένο επίδομα γέννησης και το χρηματικό βοήθημα για τις αγρότισσες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η πρώτη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 αναμένεται στις 29 Μαρτίου 2024 και η έναρξη αιτήσεων θα γίνει από Δευτέρα 26/2.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου και ώρα 18.00. Θα κλείσει προσωρινά στις 29/3 και ώρα 08.00 για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επίδομα παιδιού αφορά σε 800.000 οικογένειες με παιδιά και τα ποσά που θα δοθούν θα είναι ίδια με πέρυσι.

Αυξημένο το επίδομα γέννησης

Παράλληλα, σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί και το αυξημένο επίδομα γέννησης, καθώς η πρώτη πληρωμή με τα νέα αυξημένα ποσά θα γίνει στις 30 Απριλίου

Το αυξημένο επίδομα γέννησης θα έχει και αναδρομική ισχύ και θα αφορά σε γεννήσεις από 1/1/2023 και μετά και το ύψος επιδόματος θα φθάσει από 2.400 – 3.500 ευρώ.

Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή θεσπίζεται αύξηση της τάξεως των τετρακοσίων (400) ευρώ για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, κλιμακούμενη για κάθε επόμενο τέκνο και φθάνοντας το επιπλέον ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δικαιούχους με τέσσερα (4) ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα πριν τη γέννηση.

Η κλιμάκωση του χορηγούμενη ποσού αυξάνει προοδευτικά την ενίσχυση που λαμβάνουν οικογένειες με περισσότερα παιδιά, στοχεύοντας στην ενθάρρυνση για απόκτηση περισσότερων τέκνων. Προβλέπεται δε, αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1.1.2023 και η καταβολή των αυξημένων ποσών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί έως τον Απρίλιο 2024.

Η ενίσχυση αυξήθηκε και διαμορφώνεται ως εξής:

2.400 ευρώ, για όσους έχουν ένα παιδί

2.700 ευρώ, για εκείνους που έχουν δύο

3.000 ευρώ, για οικογένεια που αριθμεί μετά τη νέα γέννηση 3 παιδιά

3.500 ευρώ, για το τέταρτο παιδί ή και περισσότερα

Το αυξημένο επίδομα γέννησης θα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις.

Η πρώτη αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους γονείς τον αμέσως επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η σχετική υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα γέννησης του παιδιού.

Η δεύτερη δόση θα καταβάλλεται έπειτα από πέντε μήνες από το μήνα της γέννησης.

Δικαιούχος του επιδόματος γέννησης είναι η μητέρα η οποία υποβάλλει και την αίτηση, ενώ η αίτηση πρέπει να υποβληθεί στο μαιευτήριο μαζί με την ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Επίδομα και στις αγρότισσες μητέρες

Τέλος, στις 31 Μαΐου οι αγρότισσες θα λάβουν χρηματικό βοήθημα ύψους 300 ευρώ ή 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, καθώς με στόχο τη στήριξη της αγρότισσας μητέρας, αλλά και τη στήριξη του εισοδήματος της αγροτικής οικογένειας, το υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διεύρυνε τη χορήγηση επιδόματος παιδιού και στις αγρότισσες με ένα και δυο παιδιά.

Μία αγρότισσα μητέρα με ένα παιδί θα λάβει στο λογαριασμό της 300 ευρώ, ενώ αγρότισσα μητέρα με δύο παιδιά θα λάβει αυξημένο επίδομα 500 ευρώ.

Στις περιπτώσεις τρίτεκνων αγροτισσών το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται στα 700 ευρώ, ενώ για τις πολύτεκνες στα 1.000 ευρώ.

https://www.dnews.gr/eidhseis/asfalish/462122/baraz-pliromon-gia-palioys-kai-neous-goneis-tis-epomenes-100-meres-poia-epidomata-fernoun-lefta-stous-logariasmoys

Πηγή

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξελέγη το νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα γενιά εκδοτών στο προσκήνιο

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα...

Το Σάββατο 29/6/24 έγινε στην Αθήνα η 27η Τακτική...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία  των βαθμολογιών και εκτιμήσεις για τις τάσεις των βάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία των...

 Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι...

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο με υποψηφιότητες Ανδρουλάκη, Δούκα και Γερουλάνου

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο με υποψηφιότητες...

Ανακοίνωσε στη σύνοδο της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ την...

Η Έλλη Τσιφόρου νέα Γενική Γραμματέας των COPA-COGECA

Η Έλλη Τσιφόρου νέα Γενική Γραμματέας των COPA-COGECA

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανακοινώνει ότι η Διευθύνουσα...

Παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου, στην υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ζητούν  οι κλάδοι της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου

Παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου, στην υποχρεωτική...

Από την 1η Ιουλίου γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή της...

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr – Οι βαθμοί και ο υπολογισμός των μορίων

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο...

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι βαθμολογίες των...

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών ζητά η ΠΟΕΣΕ

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην...

Eπιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη...

“Δεν είμαστε δεδομένοι”

“Δεν είμαστε δεδομένοι”

Του Μάξιμου ΧαρακόπουλουΊσως όταν ένας βουλευτής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...