ΕΛΛΑΔΑ

Κεντρικός εισηγητής επίκαιρης συνδιάσκεψης των ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες ο Τάσος Βασιάδης

Κεντρικός εισηγητής επίκαιρης συνδιάσκεψης των ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες ο Τάσος Βασιάδης

Στα πλαίσια των εργασιών της Τακτικής Συνόδου των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήλθε στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε ειδική Συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Αντιπροσωπείες από όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρητές από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπους από άλλες ευρωπαϊκές ιατρικές οργανώσεις, όπως ΑΕΜΗ, UEMS, FEMS, PWG, WHO  και EANA. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Βασιάδη, Γρηγόριο Ροκαδάκη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Το θέμα της Συνδιάσκεψης στην οποία προήδρευσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Βρεττανίας Dr Terry John, ήταν  "Καλύτερες συνθήκες Εργασίας για καλύτερη Περίθαλψη". Κεντρικός εισηγητής  ήταν  o Αναστάσιος  Βασιάδης εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Εκ μέρους του εκπροσώπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στην Ελλάδα που υπαγορεύτηκαν από την Τρόικα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Επισημάνθηκαν οι άμεσες δυσμενείς συνέπειες στην άσκηση της Ιατρικής απασχόλησης και οι σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο περίθαλψης των πολιτών.

Τονίστηκε ότι η επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα είναι χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια οι αποφάσεις να λαμβάνονται μονομερώς χωρίς να αξιοποιούνται οι εισηγήσεις και οι προτάσεις της Ιατρικής Κοινότητας. 

 

Στα πλαίσια αυτά προτάθηκε να διαμορφωθεί από τη CPME ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την υγεία, μετά από διάλογο με τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα εγγυάται τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης, κατά τρόπο που να διασφαλίζει  την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών.

Το κοινώς αποδεκτό αυτό πλαίσιο θα υποβληθεί προς έγκριση στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως Ευρωπαϊκή Οδηγία να ενσωματωθεί στις Εθνικές Νομοθεσίες.

Μετά την εισήγηση, εγένετο προς τον εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ. διευκρινιστικές ερωτήσεις από Εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων που παρευρίσκονταν και παρατέθηκαν πρόσθετα στοιχεία.

 

Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με την ομιλία του Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Tonio Borg ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ευρώπης το οποίο επέφερε μείωση των δαπανών για την υγεία σε όλα τα κράτη-μέλη.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόβλημα της Ελλάδας και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να μειωθεί το έλλειμμα που αφορά στις δαπάνες για την υγεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη λήξη της Συνδιάσκεψης εγένετο παράσταση του Α. Βασιάδη προς τον Επίτροπο Tonio Borg, παρουσία της Προέδρου της CPME, Katrin Fjeldsted. Κατά την παράσταση επισημάνθηκαν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας οι δραματικές επιπτώσεις για την Υγεία των πολιτών, συνέπεια των περικοπών που αναφέρθηκαν. Τονίστηκε δε ότι τα λογιστικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε, απέχουν πάρα πολύ από το να περιγράφουν την πραγματική κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα, καθώς  δεν περιλαμβάνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία ήδη ακολουθούν δραματική κατιούσα πορεία για την Δημόσια Υγεία και  την περίθαλψη των ασθενών .

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη περιλαμβάνουν οικονομικούς αριθμητικούς δείκτες και όχι υγειονομικά δεδομένα. Ζήτησε δε από την Ελληνική Ιατρική Κοινότητα πληρέστερη ενημέρωση προκειμένου να διευκολυνθεί στο έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

50 χρόνια σήμερα, από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

50 χρόνια σήμερα, από την πτώση της χούντας και την...

-Στις 2.00 το πρωί της 24ης Ιουλίου επιστρέφει ο...

Τεχνικές δυσλειτουργίες και ζητήματα ασφάλειας  στην πλατφόρμα ΟΣΔΕ 2024 του ΟΠΕΚΕΠΕ βάζουν  σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις 2 δισ. για 660.000 αγρότες

Τεχνικές δυσλειτουργίες και ζητήματα ασφάλειας στην...

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι επιδοτήσεις 2 δισ. ευρώ για...

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες  για την καταβολή των ενισχύσεων  των Αναπτυξιακών Νόμων

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την καταβολή...

Με 27.213.940,70 ευρώ θα ενισχυθούν οι Περιφέρειες της χώρας...

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος, στα 850 ευρώ η μεγαβατώρα» -Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ο Αλ. Χαρίτσης

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς,...

Διασύνδεση των υπηρεσιών  ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο  πιστοποιητικό για φορολογική  και ασφαλιστική ενημερότητα

Διασύνδεση των υπηρεσιών ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο ...

Ενιαία πλατφόρμα για την έκδοση ασφαλιστικής και...

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ schools.dypa.gov.gr

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ...

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο νέος...

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...