12 και 13 Απριλίου στην Νάουσα : 4o Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα “Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη”, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

12 και 13 Απριλίου στην Νάουσα : 4o Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα “Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη”, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργανώνει το 4o Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας με θέμα “Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη”, στις 12 και 13 Απριλίου στην Νάουσα.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, που αφορούν στην πολυδιάστατη έννοια του γραμματισμού (literacy) και των ποικίλων θεωρητικών εκφάνσεών του ως στοιχεία καλλιέργειας του μελλοντικού δημιουργικού και φιλελεύθερου πολίτη και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης (δασκάλους, νηπιαγωγούς, εκπ/κούς ειδικοτήτων), σε Στελέχη της Εκπαίδευσης, σε Ερευνητές και Επιστήμονες , υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς κ.λπ.

Οι θεματικές ενότητες του συνέδριου είναι:

-Αναδυόμενος γραμματισμός

- Αριθμητικός γραμματισμός

-Σχολικός γραμματισμός

- Κριτικός γραμματισμός

- Κινητικός γραμματισμός

-Οικογενειακός γραμματισμός

- Οπτικός γραμματισμός

 Κοινωνικός γραμματισμός

-Γραμματισμός των μέσων

-Τεχνολογικός/ ψηφιακός γραμματισμός

-Πολιτισμικός γραμματισμός

-Άλλοι γραμματισμοί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:

1.Πλήρη Άρθρα - Εισηγήσεις: 3000-4000 λέξεις (εκτός των βιβλιογραφικών αναφορών). Αφορούν σε ολοκληρωμένες παιδαγωγικές και διδακτικές πρακτικές και εργασίες (διδακτικές προτάσεις, παιδαγωγικές προσεγγίσεις, διδακτικές μεθόδους, διδακτική αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, διδακτικά εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό και τρόπους αξιοποίησής τους στην προώθηση των διαφόρων ειδών γραμματισμού, εκπαιδευτικές δράσεις κ.ά.). Για τη συμπερίληψή της στα πρακτικά του συνεδρίου, η εισήγηση θα πρέπει να παρουσιαστεί στο συνέδριο από έναν τουλάχιστον εκ των συγγραφέων της.

2. Αναρτημένες Ανακοινώσεις (posters): 1500-1600 λέξεις (συμπεριλαμβανομένων και των βιβλιογραφικών αναφορών). Οι αναρτημένες ανακοινώσεις εκτυπώνονται από τους εισηγητές/τριες και παραμένουν αναρτημένες στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου στη διάρκεια των εργασιών. Οι εισηγητές/τριες μπορούν να βρίσκονται εκεί, προκειμένου να απαντούν σε ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.

ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Κεντρικές ομιλίες, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

• Προφορικές παρουσιάσεις, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

• Συνεδρία στρογγυλής τράπεζας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

• Αναρτημένες ανακοινώσεις (Posters), το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εισηγήσεων και posters: 16 Φεβρουαρίου 2024.  Ενημέρωση αποδοχής εργασιών: 8 Μαρτίου 2024.  Ανακοίνωση τελικού προγράμματος: 29 Μαρτίου 2024.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ–ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ (ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ-POSTERS):

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο (με εισήγηση ή ως σύνεδροι) και επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι Δήλωση Συμμετοχής ως σύνεδροι θα υποβάλουν και όσοι καταθέσουν αίτηση για προφορική εισήγηση ή poster. Κάθε εισηγητής μπορεί να συμμετέχει με μόνο μία εισήγηση ή poster.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (300), θα τηρηθεί προτεραιότητα των αιτήσεων συμμετοχής. Οι εισηγήσεις που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν ανώνυμα από δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Οι εργασίες που θα αξιολογηθούν θετικά, θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο και θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του Συνεδρίου, τα οποία θα εκδοθούν σε ηλεκτρονική μορφή, με ISBNκαι θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και στην Ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Σημειώνεται πως θα αξιολογηθούν θετικά οι εισηγήσεις που, πέραν της αυστηρής τήρησης των αναγκαίων τεχνικών προδιαγραφών, θα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, θα υπηρετούν τον σκοπό του Συνεδρίου και θα αναφέρονται αποκλειστικά σε πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην τάξη και προάγουν την καινοτομία στην Εκπαίδευση.

Εισηγήσεις που δεν θα πληρούν τις ανωτέρω τεχνικές προδιαγραφές και επιστημονικές προϋποθέσεις, δεν θα αξιολογηθούν και δε θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του Συνεδρίου. Οι συγγραφείς, των οποίων οι εισηγήσεις θα γίνουν αποδεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου για παρουσίαση, θα ενημερωθούν μέσω email για τον τρόπο, τον χώρο και τον χρόνο παρουσίασης της εργασίας τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: https://pdimacon.sites.sch.gr

Ηλεκτρονική Επικοινωνία: pdconf@dipe.ima.sch.gr

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας: Νίκος Νικολαΐδης, τηλ.: 2331070981, 2331350293

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

Συνεδριάζει την Τρίτη  23/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη 23/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας ...

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αριστοτέλους της Αλεξάνδρειας

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

Από το Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται ότι από το πρωί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...