Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με την κατάθεση, αρχικά, ψηφίσματος από την παράταξη Παλουκίδη που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη και παράλληλα με την κατάθεση ψηφίσματος της διοικούσας παράταξης που μπήκε ως έκτακτο, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.
Το ψήφισμα Παλουκίδη ανέφερε:
«Θα έρθει το επόμενο διάστημα προς Ψήφιση στη Βουλή ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα ζήτημα διχαστικό για την ελληνική κοινωνία.
Δεν υπήρχε καμία αναγκαιότητα τούτη τη χρονική στιγμή για τη δημιουργία αυτού του νόμου και αν η ευρωπαϊκή μας υπόσταση υπαγόρευε να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό, η κυβέρνηση θα μπορούσε να το θέσει σε δημοψήφισμα.Η κοινωνία μας και η οικογένεια δοκιμάζονται στο όνομα της δήθεν προόδου. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας και τους προβληματισμούς μας για ένα τέτοιο νόμο που δυναμιτίζει τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, αγνοεί τις πατροπαράδοτες αξίες της Εκκλησίας μας και φέρνει το κακό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης στην πατρίδα μας και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα».
Εισήγηση παράταξης Βοργιαζίδη
Για εμάς άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η υπογεννητικότητα» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης, ενώ στο εισηγητικό της παράταξης του, αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή το υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προτείνεται να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το επισυναπτόμενο σχέδιο Ψηφίσματος. Σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ.1 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/7.6.2010): «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του».
Από την πλευρά της ΛΑΣ, ο Παναγιώτης Χατζησάββας, σχολίασε ότι το νομοσχέδιο εμπορευματοποιεί το γυναικείο σώμα μέσα από τις παρένθετες μητέρες και κλονίζει την ψυχολογία των παιδιών, προσθέτοντας οτι η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει πλήθος οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία η Κυβέρνηση γνωρίζει και δεν αντιμετωπίζει, ενώ κόπτεται για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.