Όσο γλαφυρή κι αν είναι η περιγραφή του παραδοσιακού στιφάδου με γίδα που διατίθεται δωρεάν στο «Κουρμπάνι» ανήμερα της γιορτής του Αγ. Αθανασίου στο προαύλιο του ομώνυμου ναού στη Φυτειά, είναι δύσκολο να αποδώσει την μοναδική νοστιμιά του εκλεκτού φαγητού. Η προετοιμασία τόσο μεγάλης ποσότητας γίδινου κρέατος και κρεμμυδιών απαιτεί την βοήθεια δεκάδων ανθρώπων που πρόθυμα από την παραμονή συμμετέχουν για να γεμίσουν τα 4 μεγάλα καζάνια που στήνονται στις φωτιές που ανάβουν στο μαγειρείο δίπλα από την εκκλησία.
Ο «ΛΑΟΣ» αναζήτησε και βρήκε τον Μάστερσεφ, τον Νίκο Ντόκα, ο οποίος με την βοήθεια των συγχωριανών του μαγειρεύουν ίσως το πιο νόστιμο στιφάδο! Ο κ. Ντόκας δεν δίστασε να μας αποκαλύψει τα σημαντικά συστατικά του γίδινου στιφάδου που είναι εκτός από το καλό κρέας, το κόκκινο κρασί μέσα στο οποίο μαγειρεύεται το κρέας, καθώς και το γαρίφαλο και το κόκκινο πιπέρι, τα μπαχαρικά που δίνουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο παραδοσιακό φαγητό. Φυσικά είναι απαραίτητες οι πολλές ώρες μαγειρέματος(8ωρο) και το μεράκι και η αγάπη που βάζουν όλοι για να τιμήσουν τον Άγιο και να ευχαριστήσουν τους πιστούς που θα βρεθούν στο Κουρμπάνι της Φυτειάς.
Όσοι δεν δοκιμάσατε, μην το χάσετε του χρόνου!