Το 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας για τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση πραγματοποιούν στη Νάουσα (μετά από την πρόταση του δήμου) πραγματοποιούν από σήμερα Παρασκευή στις 4μμ έως και την Κυριακή, οι τρεις Ενώσεις Εκπαιδευτικών (εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών «Μιχάλης Δερτούζος», Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) - Παράρτημα Ημαθίας) σε συνεργασία με τον δήμο Νάουσας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας, τον τον Σύλλογο Επιμορφωτών ΤΠΕ@Ε, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας (ΣΕΠΗ) και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ν. Ημαθίας,
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων και σε στελέχη εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών, που προτείνουν ή εφαρμόζουν στη διδασκαλία καινοτόμες ή ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές πρακτικές με χρήση των Τ.Π.Ε.
Ως εισηγητές – ομιλητές θα κληθούν μέλη ΔΕΠ, καθηγητές και δάσκαλοι επιμορφωτές στις Τ.Π.Ε., ομάδες ανάπτυξης ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα, οι ομάδες ανάπτυξης των ψηφιακών εκπαιδευτικών πακέτων του Υ.ΠΑΙ.Θ, εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials, προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που θα πλαισιώνονται από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων. Τονίζεται ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα της εκπαιδευτικής πράξης με τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού εργαστηριακών δραστηριοτήτων.
Λεπτομέρειες στο site του συνεδρίου: http://hmathia14.ekped.gr και
στο facebook: https://www.facebook.com/hmathia2014).
Στους συνέδρους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και όλα τα υποβληθέντα κείμενα των εργασιών που θα εγκριθούν από την επιτροπή κριτών και θα περιληφθούν στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Συνεδρίου (με ISBN).