Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και έμποροι ζητούν την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και έμποροι ζητούν την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

-Αντιπροσωπευτική η συμμετοχή επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων

Την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζήτησαν επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, Ιδιοκτήτες Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας, λογιστές, δικηγόροι, Κουρείς Κομμωτές και άλλοι κλάδοι της ΟΕΒΕ, κατά την χθεσινή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, στις 12.00 το μεσημέρι, με ψιλόβροχο και ομπρέλες.

Δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας κ. Λάζαρος Ασλανίδης, που τόνισε ότι η ΟΕΒΕ Βέροιας δεν διαφωνεί σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά όχι με αυτά τα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών κ. Στέργιος Ζυγουλιάνος, εκτίμησε ότι πρόκειται για άδικο μέτρο διότι είναι οριζόντιο και έχει αναδρομική ισχύ. «Στην εποχή που ζούμε, με αυτή την τεχνολογία, υπάρχουν πολλοί τρόποι και μέθοδοι ελέγχου της φοροδιαφυγής. Η επιστροφή του τεκμαρτού φόρου είναι λάθος. Ζητούμε απόσυρση του νομοσχεδίου και όχι τροποποίηση».


Εκ μέρους των δικηγόρων ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέργιος Σουροβίκης, χαρακτήρισε «πρωτότυπα αυτά τα φορολογικά μέτρα», που όπως είπε, έχουν επιπτώσεις σε όλη την κοινωνία. «Κάνει λάθος όποιος νομίζει οτι δεν τον αγγίζουν. Και το πρωτοφανές είναι ότι τα μέτρα έχουν αναδρομικό χαρακτήρα. Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να ενταθούν ώστε η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να αποσύρει το νομοσχέδιο».


Η πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κα Αθηνά Τσιπουρίδου, εκτίμησε ότι «το ν/σχ δεν είναι φορολογικό αλλά τιμωρητικό, καθώς το λιανικό εμπόριο έχει και POS και my data , ώστε να βλέπουν τις κινήσεις των καταστημάτων. Είναι ξεκάθαρο τι εισπράττουμε και τι ξοδεύουμε. Τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται αλλά δεν μας ακούει κανείς, δεν υπάρχει συμπαράσταση από πουθενά», τόνισε.


Παρών ήταν και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας - υπεύθυνος του τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργος Γαβρήλος, που βρισκόταν χθες σε περιοδεία στην Ημαθία, με τον πρώην υπουργός Άγγελο Τόλκα.

Ο κ. Γαβρήλος, έκανε λόγο για ένα άδικο νομοσχέδιο που πάει να αντιμετωπίσει οριζόντια την φοροδιαφυγή η οποία ξεπερνά τα 10 δις. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ και δεν μπορεί να πιαστεί στα μεγάλα καρτέλ τροφίμων και στους παρόχους ενέργειας που εκτόξευσαν τα κόστη. «Και νομοθετεί η κυβέρνηση να εισπράξει 600 εκ. ευρώ, από μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, με κρυφή ατζέντα αφού δεν το ανέφερε προεκλογικά», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Η συγκέντρωση δεν χαρακτηρίστηκε από την μαζικότητα, αλλά από την αντιπροσωπευτική συμμετοχή των επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων, ενώ μια ώρα μετά (στη 1.00) έκλεισαν και καταστήματα της Βέροιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και η χειροτονία του Αρχιδιακόνου

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και...

Τήν 27η Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος...

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...