Εξιχνίαση πέντε υποθέσεων κλοπών σε καταστήματα της Νάουσας από την αστυνομία

Εξιχνίαση πέντε υποθέσεων κλοπών σε καταστήματα της Νάουσας από την αστυνομία

Άλλες πέντε εξιχνιάσεις διακεκριμένων κλοπών σε καταστήματα και επιχειρήσεις πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας. Ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 21 έως 26 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών. Οι ανωτέρω αφαίρεσαν από τα καταστήματα διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 88.500 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν και δύο φορτηγά για τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 3/3/2013 έως 21/9/2013 στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σκύδρας, τα ανωτέρω έξι άτομα, τα οποία ενώθηκαν και σύστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά: 

• νυχτερινές ώρες της 03/04.03.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα μεταλλικών κατασκευών, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα φορτηγό του καταστήματος με σκοπό να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος, προκαλώντας του φθορές.

• νυχτερινές ώρες της 26/27.05.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης βιομηχανικών ειδών, διάφορα εργαλεία. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα φορτηγό του καταστήματος, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος προκαλώντας του φθορές. Η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

• νυχτερινές ώρες της 7/8.06.2013 αφαίρεσαν από βιοτεχνία ρούχων 1.900 τεμάχια ρούχων συνολικής αξίας 17.000 ευρώ περίπου, ενώ προξένησαν φθορές στην πόρτα, την περίφραξη και στον συναγερμό. 

• νυχτερινές ώρες της 04/05.07.2013 αφαίρεσαν από τεχνικό κατάστημα μεγάλο αριθμό συσκευών και εργαλείων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ. Επιπλέον, προξένησαν φθορές στο κατάστημα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και των φθορών ανέρχονται στο ποσό των 40.000 ευρώ. Κατόπιν, νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, από γειτονικό συνεργείο αφαίρεσαν ένα φορτηγό για τη μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή της Λυκογιάννης.

• νυχτερινές ώρες της 20/21.09.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης χαλιών και μοκετών, μεγάλο αριθμό χειροποίητων χαλιών και διαδρόμων, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία ηλεκτρική θερμάστρα, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ. Για τη μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων, οι προαναφέρομαι αφαίρεσαν νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας ένα φορτηγό αυτοκίνητο από τον προαύλιο χώρο μηχανουργείου. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, την 24.09.2013 σε αγροτική περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας.

Γίνεται μνεία ότι πέντε από τους προαναφερόμενους είχαν ταυτοποιηθεί ως οι, κατά περίπτωση, δράστες επιπλέον κλοπών σε καταστήματα στον Κοπανό και στη Μαρίνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...