Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτων του 26ου «RALLY SPRINT ΦΙΛΙΠΠΟΣ» .

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτων του 26ου «RALLY SPRINT ΦΙΛΙΠΠΟΣ» .

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά την τέλεση των αγώνων αυτοκινήτων του 26ο «RALLY SPRINT ΦΙΛΙΠΠΟΣ»,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

Α. Την απαγόρευση κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, στην οδό Ελιάς, εντός πόλεως Βέροιας, από τη συμβολή της με τη

λεωφόρο Ανοίξεως έως τη συμβολή της με την οδό Παστέρ, το Σάββατο 04-11-2023 κατά τις ώρες από 17:00 ́ έως και 22:00 ́.

Β. Την απαγόρευση κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Δασκίου, από τη διασταύρωση της με την Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Κυψέλης έως το ύψος της διασταύρωσης Ριζωμάτων – Σφηκιάς, συνολικού μήκους 19.000 μέτρων, την Κυριακή 05-11-2023 κατά τις ώρες από 10:00 ́ έως και το πέρας της 3ης ειδικής διαδρομής περί ώρα 14:00 ́.

Γ. Επιτρέπουμε τη στάθμευση των οχημάτων, που θα λάβουν μέρος στην εν θέματι εκδήλωση, στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, από το Σάββατο 04-11-2023 και ώρα 17:00 ́ έως την Κυριακή 05-11-2023 και ώρα 19:00 ́.

Άρθρο 2ο

Α. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα των διοργανωτών και η εγκεκριμένη σήμανση, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη, βασισμένα στην ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011 (ΦΕΚ 905, τ. Β ́ 20-05-2011) Απόφαση Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Β. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Γ. Το οχήματα που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, εξαιρούμενων των οριοθετημένων ειδικών διαδρομών, υποχρεούνται να κινούνται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ..

Δ. Κατά τη διάρκεια της κίνησης των οχημάτων από και προς την Πλατεία Δημαρχείου, οι διοργανωτές θα μεριμνήσουν για την ασφαλή διέλευση των πεζών, σε κάθε περίπτωση.

Ε. Η διοργανώτρια αρχή, η οποία έχει αναλάβει τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., για την πρόληψη και αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, υποχρεούται για την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και λοιπής σήμανσης σε όλο το μήκος των ειδικών διαδρομών.

- Επίσης, κατά τη διάρκεια τέλεσης όλων των Ειδικών διαδρομών, θα μεριμνήσει για τον αποκλεισμό των δρόμων, διαθέτοντας οχήματα ασφαλείας που θα διέλθουν τη διαδρομή και θα επιβεβαιώσουν ότι δεν κινούνται έτερα οχήματα.

- Επιπλέον, κατά μήκος της ειδικής διαδρομής, θα υπάρχουν εθελοντές που θα εξασφαλίζουν τη μη είσοδο οχημάτων εντός του οδοστρώματος.

ΣΤ. Το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας εξουσιοδοτείται για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας - ευρυθμίας.

Ζ. Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα οχήματα των διοργανωτών, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλο όχημα που κρίνεται η κίνησή του αναγκαία, τα οποία θα επιτρέπεται να διέλθουν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και μόνο κατόπιν ενημέρωσης των διοργανωτών, ώστε να διακόπτεται ο αγώνας.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 4ο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την


τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...