Αν και είμαι υπέρμαχος της ψηφιακής εξέλιξης στην Δημόσια Διοίκηση, αφού έχει διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη, ωστόσο εκφράζω τις επιφυλάξεις μου όταν εφαρμόζεται σε «άγουρες» συνθήκες και μάλιστα χωρίς «προστατευτικό δίχτυ». Το θέμα που αναδεικνύουμε στο σημερινό κύριο θέμα μας, το «κόψιμο» δύο συνδυασμών για τον δήμο Αλεξάνδρειας με προβλημάτισε ιδιαίτερα, αφού τα όποια λάθη των επικεφαλής, η άγνοια κάποιων λεπτομερειών στην ηλεκτρονική καταχώριση οδήγησαν σε μια τόσο ακραία κατάσταση. Τώρα θα μου πείτε «ας πρόσεχαν περισσότερο», αλλά μιλούμε για ένα νέο σύστημα, μια καινούργια πλατφόρμα, που ίσως για την πρώτη φορά εφαρμογής της, το Υπουργείο Εσωτερικών πέρα από το εγχειρίδιο με οδηγίες, θα έπρεπε να έχει ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον.
Αλλά ας αφήσω το προφανές αποτέλεσμα που βρίσκεται μπροστά μας και ας δούμε τις περαιτέρω επενέργειες. Την επόμενη πενταετία στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα υπάρχουν μόνο σύμβουλοι του νυν δημάρχου(Γκυρίνη) και της παράταξης Ιακωβίδη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης(προς τιμήν του) αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ότι το γεγονός αυτό, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, δεν τους ευχαρίστησε και αυτό διότι ο Δήμος θα στερηθεί μια σειρά ικανών στελεχών, που είχαν άποψη και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους, από την όποια θέση, στην καλή πορεία του τόπου. Αυτός είναι και ο ορισμός της Δημοκρατίας, η έκφραση και συμμετοχή πολλών απόψεων που μπορούν να συνδιαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο.
Στην Αλεξάνδρεια δυστυχώς για την δημοκρατία κάποια λάθος κλικ στέρησαν το δικαίωμα εκλογής(εκλέγεσθαι) σε ανθρώπους που είχαν ιδέες και διάθεση να προσφέρουν και από τους δημότες περιορίστηκε
Ζήσης Μιχ. Πατσίκας