Στην 87η διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας με το Imathia quality, σε συνεργασία με το επιμελητήριο, τους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, με ζαχαροπλάστες, οινοποιούς, ξενοδόχους, βοοτρόφους, παραγωγούς, πολιτιστικούς συλλόγους, τον τουριστικό όμιλο Βέροιας που έστησε δυο ανθισμένες ροδακινιές σε σημεία υποδοχής στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.
Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που υπενθύμισε οτι το πρόγραμμα Imathia quality έχει στόχο να ξαναβάλει στον παγκόσμιο χάρτη τα προϊόντα της μακεδονικής γης. Και όπως διαπίστωσαν και οι επισκέπτες τα προϊόντα είναι εξαιρετικά και παρουσιάστηκαν στο κοινό που τα απόλαυσε και τα τίμησε δεόντως.
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου πάντως, έχουν προγραμματιστεί καθημερινές απογευματινές δράσεις γαστρονομίας, τουρισμού και πολιτισμού στο περίπτερο της Ημαθίας. Χθες είχε την τιμητική της η παραδοσιακή πίτα της φυτείας, σήμερα Τρίτη μαγειρική και σεμινάριο με τα παραδοσιακά ορεκτικά της Νάουσας και το ξινόμαυρο και αύριο Τετάρτη επίδειξη μαγειρικής και σεμινάρια για ζυγούρι με τραχανά, σαλάτα Αλεξάνδρειας, ριζότο με ροδάκινο και άγρια μανιτάρια.
Δελεαστικό, έτσι;