Καλοκαίρι και η αγοραστική κίνηση του παγωτού από τα τοπικά ζαχαροπλαστεία, σύμφωνα με τον κ. Τάσο Παγούρα, Πρόεδρο των Ζαχαροπλαστών Βέροιας, πηγαίνει πολύ καλά. Κι αυτό, διότι «ο καταναλωτής συνειδητοποιεί ότι παρά τις αυξήσεις των τιμών, το παγωτό στα ζαχαροπλαστεία είναι πιο οικονομικό, σε σύγκριση με τα ψυγεία των Σούπερ Μάρκετ και παράλληλα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας, ειδικά στην περιοχή μας, έχοντας το φρέσκο γάλα». Oι γεύσεις πολλές και κάθε χρόνο εμπλουτίζονται με καινούργιες σε κάθε μαγαζί, ώστε ο καταναλωτής να έχει περισσότερες επιλογές στην απόλαυσή του.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το παγωτό είναι αυτό που «κλέβει» την πρωτιά απ’ όλα τα υπόλοιπα γλυκά, λέει ο πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι το παγωμένο επιδόρπιο που τρώγεται όλες τις ώρες, είναι ο πρωταθλητής του καλοκαιριού σ’ όλες τις μορφές, από χύμα μέχρι παγωτό τούρτα, χωνάκι, παγωτίνια. «Και να μην ξεχνάμε να το συνοδεύουμε με την ναυαρχίδα της Βέροιας, το Ρεβανί».
Εξαιτίας των νέων συνθηκών και των ανατιμήσεων σε αρκετά προϊόντα, η συγκεκριμένη αγορά επηρεάστηκε κι αυτή. «Το κιλό δεν είναι πλέον συνηθισμένη παραγγελία», επισημαίνει ο κ. Παγούρας, παρ’ όλα αυτά το παγωτό συνεχίζει να είναι η καλύτερη γλυκιά απόλαυση, μικρών και μεγάλων.