«Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις, ας εξασφαλίσουν και φάρμακα για τον κόσμο. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών του», αναφέρει σε κείμενό του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας για την απεργία διαρκείας που ήδη ξεκίνησε. «Τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή. Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη», αναφέρουν σε άλλο σημείο οι φαρμακοποιοί, καλώντας τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τους βουλευτές του νομού Τσαβδαρίδη, Βεσυρόπουλο, Μπατσαρά και Γιοβανόπουλο να παρέμβουν και να επαναφέρουν στην τάξη τους συντάκτες του νομοσχεδίου.
Αναφέρουν επίσης οι φαρμακοποιοί:
«Προσφέρουμε τόσα χρόνια φάρμακα με δανεικά, φάρμακα σε ανασφάλιστους, φάρμακα σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα. Και αυτό είναι το ευχαριστώ της πολιτείας. Ως εδώ και μη παρέκει. Η κυβέρνηση να βγει και να δηλώσει αν θα αποσύρει αυτές τις διατάξεις από το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Θα είμαστε στα ‘κάγκελα’ και τους δρόμους έως ότου οι απαράδεκτες διατάξεις αποσυρθούν. Δεν παζαρεύουμε την ύπαρξη μας και δεν θα προσφέρουμε εμείς το σκοινί για να μας κρεμάσουν.
Οι διατάξεις που καταστρέφουν εκτός από τον κλάδο των 12.000 φαρμακοποιών, την κοινωνική πολιτική αλλά και τη Δημόσια Υγεία. Διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα Σούπερ Μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ότι ώρα θέλουν γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα ισχύουν εφημερίες-διανυκτερεύσεις ή π.χ. σε έναν καύσωνα, μπορεί να μην υπάρχει ανοικτό φαρμακείο, που καταργούν τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων από την ύπαιθρο τα νησιά και όλη την Ελληνική επικράτεια, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής γίνεται εμπόρευμα που μπαίνει στον ανταγωνισμό και την λογική του κέρδους και μόνο.
Ο Έλληνας ασφαλισμένος χάνει το φαρμακείο της γειτονιάς του.
Ο Έλληνας ασφαλισμένος με την πολιτική αυτή ήδη πληρώνει για τα φάρμακα του για συμμετοχή και χαράτσια πάνω από το 50% της συνολικής αξίας.
Οι Έλληνες ασφαλισμένοι ακόμα και σήμερα στερούνται απαραίτητα φάρμακα σε απρόσιτες περιοχές ή λόγω ελλείψεων.
Εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης και η συνολική παραγωγή-διακίνηση-διάθεση περάσουν στα χέρια των ολίγων που θα ελέγχουν τον “ανταγωνισμό”, ότι αυτοί πλέον θα θέτουν και τους κανόνες!
Πρόκειται για καταστάσεις πέραν κάθε λογικής που ευνοούν πέντε ισχυρούς για να ελέγχουν την περίθαλψη. Ζητάμε από τον κ. Γεωργιάδη να μην αποδεχτεί αυτές τις διατάξεις, διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Κάποιοι βάζουν τα κέρδη πάνω από την Δημόσια Υγεία. Είναι αυτοί που υιοθετούν τις προτάσεις της Τρόϊκας και του ΟΟΣΑ, αυτοί που χρωστούν σε χιλιάδες φαρμακοποιούς δεδουλευμένα από το 2010.
Αυτοί που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους 12.000 φαρμακοποιούς, τις οικογένειές τους, 20.000 απασχολούμενους περί τον κλάδο, αλλά και τις οδηγίες της Ε.Ε.»