Επιλέγουμε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που μας αξίζει και Προχωράμε Σταθερά Τολμηρά Μπροστά !

Επιλέγουμε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που μας αξίζει και Προχωράμε Σταθερά Τολμηρά Μπροστά !

Του Νικου Λυσίτσα*

Με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου , που οδηγεί στην κρίσιμη αναμέτρηση της 21ης Μαΐου , τα κόμματα υπενθύμισαν , το καθένα με τον τρόπο του , τα πεπραγμένα τους ,της τετραετίας που ολοκληρώνεται , και κατέθεσαν , διεκδικώντας την προτίμηση των ψηφοφόρων , τις προτάσεις και τα προγράμματα τους ,για την επόμενη μέρα .

Τα προγράμματα των κομμάτων , που διαθέτουν μικρότερη εκλογική δύναμη και ανάλογη μετεκλογική βαρύτητα, παρουσιάζουν οπωσδήποτε ενδιαφέρον , στοχεύουν όμως κυρίως στην συγκράτηση των δεδηλωμένων οπαδών τους και στην προσέλκυση , βεβαίως , όσους θέλγονται από τις , κατά κανόνα , ουτοπικές και ανέξοδες υποσχέσεις τους (που δίνονται με περισσή ευκολία ,καθώς δεν υπάρχουν πιθανότητες να τεθούν αντιμέτωπες με την πραγματικότητα ).

Τα χαρακτηριστικά αυτών των προγραμμάτων , που μοιάζουν περισσότερο με εκθέσεις ιδεών και με ακοστολόγητους καταλόγους επιθυμιών , διατρέχουν και το σύνολο σχεδόν του <,Κυβερνητικού Προγράμματος >.,που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , το Κόμμα , δηλαδή , της αξιωματικής αντιπολίτευσης , το οποίο, παρά τα σε βάρος του επαναλαμβανόμενα δημοσκοπικά ευρήματα , εξακολουθεί να καλλιεργεί (φρούδες ) ελπίδες περί επανόδου του στα κυβερνητικά έδρανα .

Και το οποίο , μέσα από ένα ορυμαγδό ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και γενικόλογών διατυπώσεων παρατάσσει ένα μακρύ κατάλογο ευχών και ένα σωρό ασύνδετων υποσχέσεων .Επιδιώκοντας ολοφάνερα να << ικανοποιήσει >. Τα αισθήματα και τις προσδοκίες <<όλων για όλα>>, μεταβάλει το λεγόμενο <<Κυβερνητικό >> του <<πρόγραμμα >>σε << τεφτέρι>>παλαιού πολιτευτή , που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες , για να μην υλοποιήσει, τελικά ,τίποτε και σε κανέναν .Γιατί πολλά απ’ αυτά που εξαγγέλλει είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει όταν ασκούσε κυβερνητική εξουσία , και τότε τα είχε <<λησμονήσει >>.Και γιατί όλα όσα υπόσχεται απαιτούν πόρους , για την προέλευση των οποίων αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη.

Πρόκειται,συνεπώς , για ένα εκ προοιμίου αναξιόπιστο <<πρόγραμμα >>,και το αψευδέστερο κριτήριο της αναξιοπιστίας του το παρέχει η προηγούμενη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ,της θλιβερής περιόδου 2015-2019 .

Ένα τέτοιο ατεκμηρίωτο,ακοστολόγητο καιαναξιόπιστο<<πρόγραμμα>>είναι φανερό πως καταρτίζεται μόνο για το <<θεαθήναι>>, καθώς σχεδόν κανείς από τους ψηφοφόρους δεν θα αφιερώσει χρόνο για το μελετήσει , και απολύτως κανείς δεν πρόκειται να πειστεί από το περιεχόμενο του , ώστε να θυσιάσει τη ψήφο του και την επιλογή του , για την επόμενη τετραετία ,υπερ. του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνον σε νέες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα .

Στον αντίποδα όλων αυτών . η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ του Κυριάκου Μητσοτάκη , με την ολοκλήρωση της πρώτης κυβερνητικής θητείας ,που – σημειωτέων -συνέδεσε με παγκοσμίως πρωτόγνωρες κρίσεις (πανδημική , πολεμική , οικονομική , ενεργειακή ), παρουσιάζει στους πολίτες το πιο συγκροτημένο , σαφές , ρεαλιστικό , αλλά και και αισιόδοξο και απόλυτα εφαρμοσμένο πρόγραμμα , που έχει ποτέ καταρτιστεί στα χρονικά του τόπου μας , το <<Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023 – 2027 >>.

Δομημένο στέρεα σε 5 άξονες : Παραγωγική Ελλάδα , Κοινωνική Ελλάδα , Πράσινη και Ψηφιακή Ελλάδα , Δίκαιη Ελλάδα , Ισχυρή Ελλάδα . Που αναλύονται σε ιεραρχημένα , κοστολογημένα, στοχευμένα μέτρα και δράσεις , που δυναμώνουν συνολικά τη Χώρα , και καλύπτουν μεθοδικά όλο τον πληθυσμό και όλες τις δραστηριότητες του ,για όλη την επόμενη τετραετία .

Ενώ η τετραετία , που τώρα ολοκληρώνετε , με τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της , αποτελεί την ασφαλέστερη εγγύηση για την πραγμάτωση όλων όσα περιέχονται στο << Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027>>.

Γι’ αυτό, στην κάλπη της 21ης Μαΐου , επιλέγουμε το πρόγραμμα που μας αξίζει , επιλέγουμε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑΣ , που θα μας κρατήσουν στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου , μακριά από φαντάσματα του χθες.

Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε .

Δεν γυρίζουμε πίσω .

Προχωράμε Σταθερά , Τολμηρά , Μπροστά !

*Τ.Προεδρος του Νομαρχιακου Συμβουλιου Ημαθιας

Τ.Μελος Δ.Σ του Πανελληνιου Ιατρικου Συλλογου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Σγουρός σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Σγουρός σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ  Ανησυχητικός ο αριθμός των δήμων που  παίρνουν προκαταβολές για να ανταπεξέλθουν

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Ανησυχητικός ο αριθμός...

-Συνάντηση Βοργιαζίδη - Λιβάνιου - Για τις...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Βύζας σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Βύζας σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024...

25-26 Ιουλίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Βέροιας

25-26 Ιουλίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής...

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 εορτή της Αγίας ενδόξου...

Την Κυριακή 28/7: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βέροιας τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Την Κυριακή 28/7: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων...

Την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων...

Έφυγε από τη ζωή η Μπέϊνα Μπαντιάκα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπέϊνα Μπαντιάκα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024...

Δήμος Νάουσας: Αγορά Ειδικού Υγρού Απόσμησης  Κάδων και Απορριμματοφόρων

Δήμος Νάουσας: Αγορά Ειδικού Υγρού Απόσμησης Κάδων...

Η Yπηρεσία Kαθαριότητας του Δήμου Ηρωικής Πόλης...

Εορτασμός του Αγίου Αθηναγόρου στη Βέροια

Εορτασμός του Αγίου Αθηναγόρου στη Βέροια

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου εορτάστηκε στην Αποστολική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...