Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος. Ο πανάξιος ιεράρχης, ο εκλεκτός συμπολίτης, ο ανεκτίμητος πνευματικός φίλος

Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος. Ο πανάξιος ιεράρχης, ο εκλεκτός συμπολίτης, ο ανεκτίμητος πνευματικός φίλος

Δεν υπήρξαν τυχαίοι και περιστασιακοί οι πανηγυρισμοί και οι πάνδημες εκδηλώσεις χαράς που εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη την Ημαθία, με το άγγελμα της εκλογής του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας π.Γεώργιου Χρυσοστόμου, ως Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης. 

Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν από την Ενορία Αγίων Αναργύρων Βέροιας οπου ο π. Γεώργιος υπηρετούσε ως εφημέριος, για να επεκταθούν σύντομα στις γειτονιές της Βέροιας και σε ολόκληρη την Ημαθία. 

Αυτές οι εκδηλώσεις εξηγούνται με την γενικότερη από ετών σύνθετη δράση που ανέπτυξε ο π.Γεώργιος, έχοντας καταστεί ο πνευματικός αρωγός κάθε οικογένειας, ο αμέριστος συμπαραστάτης κάθε κοινωνικής δράσης, ο πνευματικός πρέσβης της εκλησιαστικής μας επαρχίας στην διεθνή κοινότητα,    ο αδιαμφισβήτητου κύρους πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο αεικίνητος Πρωτοσύγκελος που ως στενός συνεργάτης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα, συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε η Ιερά μας Μητρόπολη να αναδείξει τον ανεκτίμητο πνευματικό της θησαυρό πρός όφελος των  τοπικών κοινωνιών που απολαμβάνουν πλούσια τα πνευματικά οφέλη. 

Ηταν συνεπώς αναμενόμενη η ανάρρηση  του π.Γεώργιου Χρυσοστόμου στον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης και η εκλογή του ως Μητροπολίτη στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης.

Αυτή η αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου δικαιολογεί και τους πανηγυρισμούς των Ημαθιωτών οι οποίοι αισθάνονται ένα μέρος της τιμής να περνά και σε αυτούς. Υπήρξαν δε χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα των συγχαρητηρίων από τις αρχές και τους παράγοντες του τόπου. 

Μεταξύ άλλων εις υπόμνηση της μακράς συνεχούς συνεργασίας τους, ο Πρόεδρος Υγειονομικών ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ Αναστάσιος Βασιάδης, απηύθυνε προς τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη την ακόλουθη επιστολή:

 

 “Σεβασμιότατε,

Με αφορμή την ενθρόνισή σας στην  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης εκφράζω εξ ονόματος ολόκληρου του Υγειονομικού Κόσμου, τις πλέον θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση, επ΄ αγαθώ του ποιμνίου της καθ’ Υμάς Εκκλησιαστικής Επαρχίας, εις την οποία καλείσθε να αρχιερατεύσετε.

Η εκλογή σας στη θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους και Κατερίνης απετέλεσε αναμενόμενο γεγονός αναγνώρισης  του ανεκτίμητου πνευματικού, επιστημονικού,  κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου το οποίο ακάματα επετελέσατε υπό την ιδιότητα του Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας και έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με την εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και την αμέριστη αγάπη όλων των Ημαθιωτών προς το πρόσωπό σας.

Προσωπικώς  εκφράζω τις θερμότερες ευχαριστίες  μου, για την πνευματική αρωγή και την  ευλογία που μου παρείχατε σε όλη την διάρκεια της πολυετούς παραγωγικής συνεργασίας μας, στα πεδία των επιστημονικών δραστηριοτήτων, των πολιτιστικών πρωτοβουλιών και των κοινωνικών παρεμβάσεων. 

Μακαρίζω τους  γείτονες της Πιερίας που αξιώθηκαν τοιούτου Πανάξιου Αρχιερέως.

Μετά των πλέον εγκαρδίων αισθημάτων 

Α. ΒΑΣΙΑΔΗΣ  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

Συνεδριάζει την Τρίτη  23/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη 23/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας ...

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αριστοτέλους της Αλεξάνδρειας

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

Από το Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται ότι από το πρωί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...