Όταν μιλούμε στη Βέροια για οικογενειακή παράδοση στην ζαχαροπλαστική, τότε σίγουρα αναφερόμαστε στην οικογένεια Φλώρου και το ζαχαροπλαστείο «ΕΛΥΖΕ» στην οδό Θερμοπυλών(Προμηθέας). «Εισβάλλαμε» στο εργαστήριο το μεσημέρι της Μ. Τρίτης και συναντήσαμε τον Κώστα Φλώρο, τον παλαιότερο μάστορα της πόλης, που επί δεκαετίες γλυκαίνει βεροιώτες και επισκέπτες με τις υψηλής ποιότητας γλυκές παρασκευές του.
Δείτε το βίντεο
Άξιος συνεχιστής, ο γιος του Ζώης, που μάλιστα έχει εξελίξει την τέχνη και έχει προχωρήσει σε νέα σύγχρονα ζαχαροπλαστικά μονοπάτια και τεχνικές, διατηρώντας ωστόσο την υψηλή ποιότητα και τη χρήση των καλύτερων υλικών που είναι η βασική αρχή του «ΕΛΥΖΕ». Από κοντά και η 3η γενιά ο εγγονός Κωνσταντίνος, που μαθαίνει και εξασκείται στην τέχνη δίπλα στους καλύτερους και πιο αυστηρούς δασκάλους.
Φυσικά στο επίκεντρο των παρασκευών αυτές τις ημέρες είναι το παραδοσιακό τσουρέκι, για το οποίο όπως υπογράμμισε ο κ. Κώστας επιλέγουν μόνο εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά άλευρα, πολύ καλό βούτυρο και φυσικά χρόνο, αφού είναι το βασικό συστατικό επιτυχίας για τα τσουρέκια.
Εκτός από τις παραδοσιακές κουλούρες και πλεξούδες, παρασκευάζουν οι ίδιοι στο εργαστήριό τους τσουρέκια γεμιστά με πραλίνα και κρέμα κάστανου με επικάλυψη μαύρης και λευκής σοκολάτας αντίστοιχα, που ειδικά φέτος έχουν γίνει ανάρπαστα. Επίσης παράγουν όλη την γκάμα των πασχαλινών γλυκισμάτων(σοκολατένια αυγά, κουνέλια κ.α.) σε διάφορα μεγέθη και φυσικά για όλα τα βαλάντια.
Μαζί με τις ευχές της για Καλό Πάσχα, η οικογένεια Φλώρου επεσήμανε την σημασία να επιλέγει ο καταναλωτής για την οικογένειά του και τους ανθρώπους που αγαπά γευστικά και ασφαλή γλυκά που είναι φτιαγμένα με καλά υλικά, μεράκι και αγάπη!