Άνοιξε η πλατφόρμα market pass - Όλη η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα market pass - Όλη η διαδικασία

Από χθες Τρίτη 21/02, ξεκίνησαν οι αιτήσεις μέσω του gov.gr για το market pass με τους δικαιούχους που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2,3 και 4, ενώ από σήμερα Τετάρτη 22/02, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όλοι οι δικαιούχοι ανεξαρτήτου ΑΦΜ. Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση αυτή καλύπτει μέρος του αυξημένου κόστους αγορών, κυρίως ειδών διατροφής για την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουλίου 2023. Όσον αφορά στον τρόπο που θα πληρώνονται οι δικαιούχοι επισημαίνεται πως τα χρήματα της ενίσχυσης θα τα λαμβάνουν τις τρεις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει την πιστωτική χρεωστική κάρτα, απλώς τα χρήματα θα μένουν εκεί και θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023.

Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού. Οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass:

είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί σε πέντε δόσεις (μία δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023 και τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Ιούλιο 2023).

είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν, εφόσον δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Market Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα...

Τη νέα πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις...

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες στη δομή της Βέροιας, που συμμετέχει στο «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη»

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες...

 Σε δίκτυο πόλεων για την ευκολότερη ενσωμάτωση...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το...

 Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με...

Σε Κερασούντος  και  Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό αέριο στη Βέροια

Σε Κερασούντος και Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό...

Συνεχίζονται στη Βέροια οι εκσκαφές για την διέλευση...

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του...

Έχουμε και λέμε: Με το καλημέρα, που άνοιξε η συζήτηση...

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της Βέροιας, ακύρωσε τις συναυλίες του ο Μανώλης Λιδάκης

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της...

Είχε προετοιμάσει το κοινό του για τα προβλήματα...

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Την ασφαλή επιλογή κατά της ζέστης που...

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των Περιφερειακών Εφημερίδων

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική...

Το προηγούμενο Σάββατο (29 Ιουνίου 2024) πραγματοποιήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...