Δεν είναι μόνο τα κόμματα που αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς. Για «τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο» κάνει λόγο και ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αλλά και το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.), καταλογίζοντας «απροθυμία στην Κυβέρνηση να νομοθετήσει με οποιοδήποτε τρόπο για μια ελάχιστη προστασία των δανειοληπτών ενώ αντίθετα έχει δώσει μέχρι τώρα όλες τις πιθανές και απίθανες διευκολύνσεις στα funds», εκτιμώντας ότι «οι 700.000 εξώσεις που θα ακολουθήσουν την απόφαση είναι προφανές ότι δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα για τους κυβερνώντες και το δικαστικό σώμα».
Για το θέμα είχε κάνει παρέμβαση και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών , ενώ όπως σημείωναν νομικές πηγές, η προχθεσινή απόφαση δίνει το περιθώριο στα δικαστήρια όλης της Ελλάδας, να μην προχωρούν σε ανακοπές πλειστηριασμών, έως ότου καθαρογραφεί και δημοσιοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία αφορά και την πρώτη κατοικία. Νομικοί κύκλοι σημείωναν ότι μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας, είναι πιθανό να σημειωθεί ένα μεγάλο κύμα πλειστηριασμών χιλιάδων «κόκκινων» οφειλετών.
Να θυμίσουμε ότι το ζήτημα οδηγήθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατόπιν αντικρουόμενων αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο επί του θέματος και κυρίως λόγω της αντιφατικότητας των σχετικών νόμων του 2003 και του 2015.
Όπως φαίνεται ωστόσο η τελική απόφαση που έκανε αίσθηση τόσο για την χρονική ταχύτητα με την οποία ελήφθη, όσο και την συντριπτική πλειοψηφία υπερ της, προκάλεσε κοινωνική αλλά και πολιτική αναστάτωση που προφανώς θα έχει και συνέχεια!