Υπερψηφίστηκε η διακρατική συμφωνία, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα αλλοδαπού, αγροτικού δυναμικού, με σκοπό την απασχόλησή τους στη γεωργική, εποχική απασχόληση.
Η συμφωνία προβλέπει τη μετάκληση 5000 εργαζομένων, κατά το πρώτο έτος εφαρμογής της, των οποίων η κατανομή θα καθοριστεί από τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Η διαμονή και η απασχόληση τους θα έχουν διάρκεια όχι μικρότερη των ενενήντα (90) ημερών και έως εννέα (9) μήνες, ανά περίοδο δώδεκα (12) μηνών. Υπεύθυνες για την επιλογή και την πρώτη είσοδο των εργαζομένων, που πρόκειται να εισέλθουν στην Ελλάδα με σκοπό την εποχική εργασία, στον αγροτικό τομέα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αιγύπτου, ενώ προβλέπεται ότι οι διοικητικές αρχές της οφείλουν να επιλέγουν τους κατάλληλους εργαζόμενους για εποχική εργασία, εργάτες γης, και να τους υποδεικνύουν στις προξενικές αρχές.
Η συμφωνία είναι πιλοτική, υπό την έννοια ότι, αφενός μπορεί να αποτελεί τη βάση για περαιτέρω ενδυνάμωση των πολιτικών σχέσεων των δύο μερών. Αφετέρου, ρητά διατυπώνεται ότι οι όροι της, σχετικά με τον αριθμό των μετακληθέντων εργατών και των συνθηκών μετάκλησης, δύνανται να υπόκειται σε βελτιώσεις.
Με αφορμή την υπερψήφιση της Συμφωνίας, ο Τάσος Μπαρτζώκας σχολίασε «έχω επισημάνει πολλές φορές στην πολιτική ηγεσία το μείζον ζήτημα της έλλειψης των εργατικών χεριών. Με παρεμβάσεις μου, έχω αναφέρει ότι οι παραδοσιακές «δεξαμενές» εργατών γης δεν είναι αποτελεσματικές πια, καθώς έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες. Η παρούσα συμφωνία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός μετακληθέντων εργατών και βέβαια, η εφαρμογή της είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία της. Το μόνο δεδομένο είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να δώσουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα του αγροτικού μας τομέα».