Η χρονιά της κάλπης είναι εδώ και εύχεται καλές ψαριές  και καλές Κυριακές!

Η χρονιά της κάλπης είναι εδώ και εύχεται καλές ψαριές και καλές Κυριακές!

Της Σοφίας Γκαγκούση

  • Η χρονομέτρηση για τo προεκλογικό έτος 2023 έχει ήδη αρχίσει και βρίσκει πολλούς υποψηφίους (και εν δυνάμει), σε αγωνιώδη κατάσταση τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης που κλείδωσαν για 8 και 15 Οκτωβρίου, σε εννέα μήνες δηλαδή.
  • Ανοιχτή όμως παραμένει ακόμα η ημερομηνία των εθνικών εκλογών που συσχετίζεται και με τις δημοτικές. Τόσο ανοιχτή που αν ακουστούν κι άλλες πιθανές Κυριακές και μήνες, εν είδη αινίγματος ή δοκιμασίας, θα αρχίζουν να θυμίζουν κάτι από…γρύλο!.
  • Θα μου πείτε τρεις μήνες έχει η Άνοιξη. Αν δεν είναι Μάρτης θα είναι Απρίλης και δεν είναι Απρίλης, θα είναι Μάης! Κι αν δεν είναι η πρώτη Κυριακή θα είναι η δεύτερη κι αν δεν είναι οι πρώτες κάλπες, θα είναι οι επαναληπτικές. Χρόνος υπάρχει, εμείς είμαστε ανυπόμονοι…
  • Κάτι τέτοιο εξάλλου είπε και ο πρωθυπουργός στον Δημήτρη Κουτσούμπα όταν τον ρώτησε για την ημερομηνία των εκλογών. Ότι «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά». Κι όταν επέμεινε ο γραμματέας του ΚΚΕ για το πότε ακριβώς, ο πρωθυπουργός του είπε: Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά, τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε.
  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη δήλωση Μητσοτάκη οι πολιτικοί αρχηγοί βάζουν αφύπνιση στο κινητό και καίνε φύλλα δάφνης κάθε πρωί, μόλις αρχίζει να ροδίζει η μέρα.
  • Η συσχέτιση της εθνικής κάλπης με τα αυτοδιοικητικά, έχει να κάνει και με την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να μην ασχοληθεί με υποψηφίους, τοπικά ψηφοδέλτια και στηρίξεις σε δημάρχους και περιφερειάρχες, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των βουλευτικών εκλογών. Κάτι που αφήνει στενά χρονικά περιθώρια στους συνδυασμούς του πολιτικού της χώρου, να «κλείσουν» εκατοντάδες υποψήφιους συμβούλους και να κάνουν προεκλογικό αγώνα με «αέρα» στήριξης του κόμματος.
  • Όσο, δε, πιο πολλοί είναι οι αλιείς της κεντροδεξιάς δεξαμενής, τόσο πιο μοιρασμένη θα είναι η ψαριά, με ότι αυτό σημαίνει για τον όποιο στόχο ενός κόμματος, που βέβαια, μπορεί να μην είναι και απαραίτητος στην Αυτο-διοίκηση.
  • Ωστόσο στο δήμο Βέροιας, οι υποψηφιότητες συνολικά έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, αφού έχουμε ήδη πέντε επίσημες ανακοινώσεις: Του νυν δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, του Παύλου Παυλίδη ο οποίος επικαιροποίησε πρόσφατα την εκ νέου υποψηφιότητά του, του Μιχάλη Χαλκίδη που τον Νοέμβριο επίσημα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Βέροιας, του Θεόφιλο Κορωνά ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του 2022 παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος και ανακοίνωσε ότι θα είναι επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης και του Φώτη Κουτσουπιά που λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2022, με ανακοίνωσή του στον τοπικό Τύπο γνωστοποίησε και την δική του υποψηφιότητα. Αναμένεται ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι ίσως έχουμε και συνέχεια!
  • Η χρονιά της κάλπης είναι εδώ και υπολογίστε Κυριακές… Πρώτες, δεύτερες με απλή αναλογική, προφανώς επαναληπτικές και ακολουθούν οι διπλές Κυριακές για Δήμους και Περιφέρειες.
  • Αν το καλοσκεφτούμε, από την Άνοιξη μέχρι και τα Ελευθέρια, θα ψάχνουμε αργία να ξεκουραστούμε…

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα...

Τη νέα πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις...

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες στη δομή της Βέροιας, που συμμετέχει στο «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη»

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες...

 Σε δίκτυο πόλεων για την ευκολότερη ενσωμάτωση...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το...

 Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με...

Σε Κερασούντος  και  Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό αέριο στη Βέροια

Σε Κερασούντος και Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό...

Συνεχίζονται στη Βέροια οι εκσκαφές για την διέλευση...

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του...

Έχουμε και λέμε: Με το καλημέρα, που άνοιξε η συζήτηση...

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της Βέροιας, ακύρωσε τις συναυλίες του ο Μανώλης Λιδάκης

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της...

Είχε προετοιμάσει το κοινό του για τα προβλήματα...

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Την ασφαλή επιλογή κατά της ζέστης που...

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των Περιφερειακών Εφημερίδων

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική...

Το προηγούμενο Σάββατο (29 Ιουνίου 2024) πραγματοποιήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...