Μεταφορά νερού, αύξηση ισχύος, οικονομία ρεύματος κατά 40%, έγκριση 7 θέσεων εργασίας και λιθοτριψία στις πίστες, μεταξύ των παρεμβάσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Μεταφορά νερού, αύξηση ισχύος, οικονομία ρεύματος κατά 40%, έγκριση 7 θέσεων εργασίας και λιθοτριψία στις πίστες, μεταξύ των παρεμβάσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Συνέντευξη Τύπου χθες της διοίκησης, για τα πεπραγμένα

Συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου (ΧΚΣ) έδωσαν χθες το πρωί στο καφέ «Εκτός χάρτη» στη Βέροια, ο πρόεδρος Γιώργος Μιχαλιάς, ο ταμίας Γιώργος Τσίρης, ο διευθυντής του χιονοδρομικού Κέντρου Απόστολος Μελιόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, Βίκυ Παπατζίκου και Νίκος Μπούρας.

Όπως τονίστηκε μετά από τρία χρόνια θητείας εκ των οποίων τα δύο πέρασαν με τον κόβιντ, πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά και φέτος το χιονοδρομικό είναι έτοιμο για τη νέα σεζόν με την ευχή όλων να έχει καλό χιόνι.

Για τα οικονομικά μεγέθη του Κέντρου μίλησε ο κ. Τσίρης, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2023 έχει κατατεθεί στην γενική γραμματεία αθλητισμού και είναι κατά 80.000 ευρώ υψηλότερος. Η τακτική επιχορήγηση της χρονιάς ήταν 305.000 ευρώ και σ΄ αυτήν προστίθενται και τα έσοδα από τα εισιτήρια (187.000 ευρώ) και από τα μισθώματα (2.550 ευρώ) που καλύπτουν τα λειτουργικά, ενώ, εάν δεν υπάρξουν χιόνια τότε θα υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση στο Χ. Κέντρο. Όσον αφορά τα έξοδα του 2022 αυτά ανήλθαν στα 538.000 και για τις αμοιβές υπαλλήλων 185 600, σύνολο 726.727 ευρώ.

«Η διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου γίνεται με σύνεση και φειδώ, όλα τα ποσά βγαίνουν στην Διαύγεια και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», πρόσθεσε ο κ. Τσίρης.

Παίρνοντας το λόγο ο κ Μιχαλιάς ενημέρωσε για την πορεία της ποινικής δίωξης που άσκησε το χιονοδρομικό κέντρο κατά του κατηγορούμενου για το αδίκημα της κατάχρησης και υπεξαίρεσης, η οποία θα δικαστεί στις 2 Μαΐου του 2023. Όσο για τα πεπραγμένα, αναφέρθηκε στην ανακαίνιση των γραφείων του χιονοδρομικού κέντρου στη Βέροια, στα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολουθεί το προσωπικό, στον εξοπλισμό με σέρβερ των δυο γραφείων του Χ.Κ. ενώ αποπληρώνονται παλαιότερα χρέη της πρώην διοίκησης. Σημαντικό έργο χαρακτήρισε ο πρόεδρος την μεταφορά νερού σε απόσταση 200 μέτρων προς στο χιονοδρομικό κέντρο, που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην τεχνητή χιόνωση της baby πίστας, με κανόνι, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει φέτος χιόνι. Επίσης τοποθετήθηκε πυροσβεστικός κρουνός και έγινε λιθοτριψία και στις δύο πίστες κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό, όπως είπε. Αναφέρθηκε επίσης στην σύνδεση και εκκαθάριση του υποσταθμού με τους συσσωρευτές για φθηνότερο ρεύμα μετά και τη διόρθωση του συνημίτονου, οπότε θα επιτευχθεί οικονομία στο ρεύμα κατά 40% . Στο χώρο των τροχόσπιτων είπε οτι θα γίνουν δύο στύλοι αναρρίχησης, για χειμώνα και καλοκαίρι ενώ έχει συνταχθεί και κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του κέντρου. Ο κ. Μιχαλιάς ενημέρωσε ότι έγιναν σημαντικές ενέργειες για την παραχώρηση κτιρίων που ανήκουν στην Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ώστε με την στήριξη της αντιπεριφέρειας να παραχωρηθούν οι χώροι αυτοί για τα καταστήματα. Είπε επίσης ότι εγκρίθηκαν 7 θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε δημοσίευμα «περί ανετοιμότητας του ΧΚΣ», τονίζοντας ότι «η διασπορά ψευδών διώκεται ποινικά και δεν μπορεί να γράφεται ότι επειδή είναι δημόσιο το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργεί σωστά». Ο σκοπό μας είναι η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, χειμώνα-καλοκαίρι, επεσήμανε τέλος, ο κ. Μιχαλιάς.

Μια παρατήρηση για το ιδιοκτησιακό έκανε ο κ. Τσίρης, λέγοντας ότι «άλλο κομμάτι ανήκει στην Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, άλλο στον Μικρό Μερά, εμείς όμως θα θέλαμε να ξέρουμε τα όριά μας και τι ακριβώς έχουμε στα χέρια μας για να μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά σε σχέση με τα κτίρια».

Ο κ. Μελιόπουλος στάθηκε στα σημαντικά που έγιναν, όπως είπε, και αφορούν στη λύση με το νερό και τη σύνδεση του χιονοδρομικού κέντρου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΒ, στην αύξηση ισχύος στο δίκτυο του χιονοδρομικού κέντρου με αποτέλεσμα να μην πέφτουν πλέον οι ασφάλειες, στο θέμα της εξοικονόμισης ρεύματος καθώς και στην εξασφάλιση των 7 θέσεων εργασίας.

Στα προσεχώς της διοίκησης, δόθηκε το ΟΚ από την ΔΕΔΔΗΕ να χορηγηθούν 150 κολόνες για περίφραξη του χιονοδρομικού κέντρου ή για παγίδες (φυσικοί φράχτες) ώστε να μη χάνεται το χιόνι από τις πίστες, κάτι που ωστόσο, χρειάζεται μία δαπάνη 500 περίπου ευρώ για τη μεταφορά τους από τον Βόλο από όπου θα παραλάβουν τις κολώνες προς το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

Για επιπλέον στήριξη και προβολή του Κέντρου με διάφορες εκδηλώσεις μέσα από εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις , έκανε λόγο η κ Παπατζίκου, ενώ ο κ. Μπούρας χαρακτήρισε εκρηκτική την περσινή χρονιά, όλες τις ημέρες λειτουργίας του Χιονοδρομικού, αφού, μόνο το πρώτο σαββατοκύριακο που χιόνισε πέρσι, είχε τουλάχιστον 15.000 επισκέπτες.

Σ ερώτηση για την σύνδεση - σύζευξη των δύο χιονοδρομικών κέντρων του νομού, (Σέλι – 3-5 Πηγάδια) η διοίκηση την χαρακτήρισε σημαντική ως στόχο, πλην όμως, «ανήκει στην αρμοδιότητα της πολιτείας και των δήμων και δεν υπάρχει ακόμα σχετικός τουριστικός χάρτης».

Όσο για τις γιορτές, ακόμα και χωρίς χιόνι, η καρέκλα θα λειτουργήσει, δωρεάν, για τους επισκέπτες.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...