Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, με απόφαση Ανδρουλάκη

Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, με απόφαση Ανδρουλάκη

-Ερευνάται, για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ συνελήφθη ο σύντροφός της

Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τέθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αφού ερευνάται για συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Η διαγραφή της Κ. Καϊλή έρχεται σε συνέχεια του σκανδάλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής εκλήθη για ανάκριση. Η βελγική εφημερίδα μιλά για σύλληψη παρά τη βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή, ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή. Οι έρευνες των βελγικών αρχών γίνονται στο πλαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Le Soir: «Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Ευάς Καϊλή».

Σύμφωνα με τη Le Soir, το πρωί της Παρασκευής (9/12) και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ως ύποπτα, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου».

Μέχρι στιγμής η κα Καιλή δεν έχει τεθεί εκτός ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εάν βρεθεί κάτι εναντίον της. Το θέμα είναι σε εξέλιξη.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης, με ένα όριο 5 ετών για όλους τους ασφαλισμένους

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου...

Νέο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης...

Εξελέγη το νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα γενιά εκδοτών στο προσκήνιο

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα...

Το Σάββατο 29/6/24 έγινε στην Αθήνα η 27η Τακτική...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία  των βαθμολογιών και εκτιμήσεις για τις τάσεις των βάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία των...

 Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...