Η Αγγλία διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 1966. Οι αγώνες έγιναν τον Ιούλιο όμως τρόπαιο, δηλαδή το ολόχρυσο κύπελλο της διοργάνωσης, είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο από το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς και είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα
Ο λαός της ποδοσφαιρομάνας συνέρρεε καθημερινά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Methodist Central Hall για να προσκυνήσει ευλαβικά και τα μέτρα φύλαξης ήταν τεράστια. Παρόλα αυτά, τη νύχτα της 19ης Μαρτίου 1966 συνέβη το αναπάντεχο. Το ολόχρυσο κύπελλο κλάπηκε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αγγλίας απειλούνταν να στιγματιστεί με τη μεγαλύτερη ξευτίλα της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Αμέσως ξεκίνησε μια τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη όμως όλες οι έρευνες έπεφταν στο κενό.
Ο διάσημος Πικλς ποζάροντας σε φωτογράφιση
Κι εκεί που οι άνθρωποι έδειχναν να αποτυγχάνουν, ένας σκύλος έσωσε το ποδοσφαιρικό γόητρο της Αγγλίας . Ήταν Κυριακή 27 Μαρτίου 1966 όταν ένα ασπρόμαυρο κόλεϊ τριγυρνώντας στον κήπο του αφεντικού του, μυρίζοντας πίσω από έναν φράκτη, εντόπισε ένα παρατημένο δέμα που μέσα του ήταν το κύπελλο που είχε κλαπεί.
Ο δράστης της κλοπής δεν βρέθηκε ποτέ όμως ο «Πικλς» (Pickles), όπως ήταν το όνομα του σκυλάκου, τιμήθηκε σαν ήρωας και έκτοτε λάμβανε προσκλήσεις για να συμμετέχει σε όλες τις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις της εθνικής Αγγλίας, μέχρι το τέλος της ζωής του. Το δε κολάρο του φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ.
Όμως σε σχέση με τους τετράποδους ήρωες των Παγκοσμίων Κυπέλλων υπάρχει και μια ακόμη ξεχωριστή περίπτωση:
Τέσσερα χρόνια πριν την κλοπή στην Αγγλία, στον ημιτελικό του παγκόσμιου κυπέλλου της Χιλής το 1962, η Βραζιλία αγωνίζονταν με την Αγγλία όταν ένας μαύρος σκυλάκος τρύπωσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο διαιτητής διέκοψε το παιγνίδι όμως κανένας δεν μπορούσε να σταματήσει τον «εισβολέα» μέχρι που ο αμυντικός της εθνικής Αγγλίας, Τζίμι Γκρίβς, που είχε κι αυτός σκύλο, τον φώναξε γονατιστός και μπόρεσε να τον πάρει στην αγκαλιά του.
Η είσοδος του Bi στον αγώνα Αγγλίας_Βραζιλίας
Όλο το γήπεδο χειροκρότησε την πράξη του Γκρίβς όμως καθώς ο Άγγλος έτρεχε να βγάλει το σκυλί εκτός γηπέδου, αυτό μάλλον από την ταραχή του, κατούρησε επάνω του.
Ήταν μια εποχή που οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν διέθεταν «δεύτερη» φανέλα. Η φανέλα ήταν μια και καλή που τη φορούσαν μέχρι το τέλος του αγώνα, είτε γίνονταν μούσκεμα, είτε γέμιζε λάσπης, είτε σκίζονταν. Έτσι ο Άγγλος ποδοσφαιριστής υποχρεώθηκε να συνεχίσει τον αγώνα έχοντας στο κορμί του, τα ίχνη και τις μυρωδιές του σκύλου που είχε μεταφέρει εκτός αγωνιστικού χώρου.
Το περιστατικό αυτό έγινε αιτία όλο το γήπεδο να ασχολείται με τον σκύλο παρά με τον αγώνα και οι απεσταλμένοι αθλητικογράφοι του βραζιλιάνικου περιοδικού «O Cruzeiro» δεν έχασαν την ευκαιρία. Πήραν στο team τους τον τετράποδο σταρ για να κάνουν δεκάδες ρεπορτάζ μαζί του κι όταν στην εξέλιξη εκείνου του τουρνουά, η Βραζιλία «σήκωσε» το δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της, ονόμασαν συμβολικά τον σκύλο «Bi» (Μπί) για να θυμίζει το bicampeonato, δηλαδή το δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο της «Σελεσάο»..
Τελικά, ο «Bi» υιοθετήθηκε από τον σούπερ σταρ της εποχής, τον βραζιλιάνο επιθετικό Μανέ Γκαρίντσα (τον «κουτσό» Πελέ για τον οποίο γράψαμε τις προάλλες). Και κάπως έτσι, ο σκύλος πέρασε ευτυχισμένος τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, στην αυλή ενός βραζιλιάνικου σπιτιού που ήξερε να λατρεύει το ποδόσφαιρο και όλους τους πρωταγωνιστές του, είτε είχαν δύο πόδια, είτε τέσσερα.