«Ο tempora! ο mores!» «Ω καιροί! ω ήθη!»

«Ο tempora! ο mores!» «Ω καιροί! ω ήθη!»

Του ιατρού

Νίκου Λυσίτσα*

Όταν τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση της << Νέας Δημοκρατίας >>Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έλαβε τα ηνία της χώρας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ,εκτός από τα σοβαρά ζητήματα που είχαν αποτελέσει το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου , θα ορθώνονταν μπροστά της τόσα και τέτοια , παγκόσμιας εμβέλειας , συνταρακτικά προβλήματα , όσα ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει Ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 70 χρόνια .

Στην Δεκαετή οικονομική καταιγίδα πού είχε προηγηθεί και με τις αλλοπρόσαλλές επιλογές της Συριζαϊκης Συγκυρίας ήρθαν να προστεθούν καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας , Αλλεπάλληλες , Πρωτοφανείς , Πλανητικών Διαστάσεων Κρίσεις : Το Μεταναστευτικό στον Έβρο , Η Πανδημία του κορονοιου , Ο Πόλεμος στην Ουκρανία , η εκτίναξη του Ενεργειακού Κόστους , οι Επικίνδυνες Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο .

Μέσα σε αυτό το ρευστό και εύφλεκτο περιβάλλον και καθώς οδεύει προς τη συμπλήρωση της τετραετούς θητείας της , η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραθέτει , απολογιστικά , πολυεπίπεδο και ιδιαίτερα Εντυπωσιακό έργο , παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στο Στρατηγικό και στο Μεταρρυθμιστικό της έργο και επιδεικνύει, έναντι πάντων , Αξιοθαύμαστες Αντοχές που αποτυπώνονται Δημοσκοπικά και που οπωσδήποτε θα εκφραστούν Αποφασιστικά , όταν – στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο – έρθει η ώρα της κάλπης .

Χωρίς να επιχειρείται εξαντλητική Απαρίθμηση , τα Επιτεύγματα αυτής της Κυβέρνησης Συνοψίζονται (ενδεικτικά ):

-Στην Αποκατάσταση και Αναβάθμιση της Διεθνούς εικόνας , του Κύρους και της Αξιοπιστίας της Χώρας , που Αντικατοπτρίζει την Αντίστοιχη Ακτινοβολία και Διεθνή Αποδοχή της Προσωπικότητας του Πρωθυπουργού .

-Στην σύναψη και αμοιβαίως επωφελή καλλιέργεια δεσμών φιλίας και συνεργασίας με σειρά , όμορων και μη , κρατών .(Αμερική ,Γαλλία ,Αίγυπτος , Ισραήλ …)

-Στην Πολύμορφη Ενίσχυση της Αμυντικής θωράκισης της χώρας,

-Στην Σημαντική - ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα - Βελτίωση όλων των δεικτών της οικονομίας , καθώς την Εξοδο από το Μνημονιακό τούνελ την συνοδεύουν ρεκόρ στις Εξαγωγές , αλλά και στις Επενδύσεις , - επενδύσεις , τόσο στον Οικονομικό , όσο και σε όλες τις βαθμίδες του Eκπαιδευτικού τομέα .

-Στην μεθοδική και σοφά υπολογισμένη κίνηση των Ερευνητικών και λοιπών Διαδικασιών για την αξιοποίηση των – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - Πλουσίων Ενεργειακών Αποθεμάτων της Χώρας .

-Στον Υπεύθυνο Χειρισμό της Πανδημικής Κρίσης .

-Στη διαρκή Μέριμνα για την στήριξη των Ευάλωτων Πληθυσμιακών Ομάδων.

-Στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Χώρας.

Μπροστά σε μια τέτοια πολυμέτωπη και πολύμοχθη προσπάθεια , η στάση της αντιπολίτευσης ,και ιδιαίτερα της αξιωματικής , θα περίμενε κανείς να είναι κριτικά ενθαρρυντική. Να συμβάλει όπως απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος , στην προαγωγή του κοινοβουλευτικού διαλόγου , να επισημαίνει τυχόν παραλήψεις , να υποδεικνύει τυχόν λάθη , και να πιέζει για ταχύτερες , βαθύτερες ,ριζικότερες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στις κρατικές λειτουργίες .(δημόσια διοίκηση – δικαιοσύνη – παιδεία ….)

Αντί για αυτά , η -Συριζαϊικη ιδίως - αντιπολίτευση πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις λαϊκισμού , μηδενισμού και μισαλλοδοξίας . Τα προσκείμενα σ ‘αυτήν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα<< ενημέρωσης >> μετατρέπονται σε ιμάντα μεταφοράς και διασποράς ανεύθυνων καταγγελιών , αναπόδεικτων κατηγοριών , σκοτεινών συκοφαντιών , που πολλαπλασιάζονται μέσω των ποικιλώνυμων πλεγμάτων <<κοινωνικής δικτύωσης >>

Έτσι η Κοινωνία Αποπροσανατολίζεται , η Πολιτική Ατμόσφαιρα Μολύνεται , ο Δημόσιος Βίος Δηλητηριάζεται , η Δημοκρατία φθίνει .Στο τελευταίο οκτάμηνο μιας Κοινοβουλευτικής τετραετίας αντί να διασταυρώνονται επιχειρήματα και να αντιπαρατίθενται πολιτικές αντί να ασκείται κριτική και να διατυπώνονται προτάσεις , η Αντιπολίτευση Δημιουργεί Τοξικό Πολιτικό Κλίμα , εκτοξεύει ,δια των φερέφωνών της , απίστευτες κατηγορίες προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού , χωρίς να προσκομίζει ούτε μια <<απόδειξη >>(προφανώς επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις !)για όσα του καταμαρτυρεί.

Αλλά το Θλιβερότερο είναι πως καταναλώνετε Άπειρος Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και καταλαμβάνεται επίσης άπειρος διαδικτυακός χώρος , για την συνεχή αναπαραγωγή και την ακόρεστη επανάληψη αυτών των κατηγοριών , Με αποκορύφωμα τις κατηγορίες για τις διαβόητες <<Υποκλοπές >>.Για τις οποίες <<Λίστες Υποκλοπών >>(αν συνέβησαν και στο βαθμό που συνέβησαν )ουδείς πρόθυμος , για την υιοθέτηση των κατηγοριών ,κονδηλοφόρος αναρωτήθηκε , <<τι λόγο θα είχε άραγε, ο Πρωθυπουργός για να τις διαπράξει ; ποιό το Πολιτικό Ωφελος ; η Ποιος Πραγματικά θα είχε συμφέρον να τις Εκτελέσει ; >> και οι οποίες , ως προς την <<σκηνοθεσία >.και την προβολή τους , φαίνεται πως Αντιγράφουν τις Μεθοδεύσεις του Αυριανισμού της δεκαετίας του ’80, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση του Κώστα Μητσοτάκη με μια Φωτογραφία , οι εμπνευστές τις οποίας χρόνια αργότερα ομολόγησαν δημοσίως– και ανερυθρίαστα – την πλαστότητατης

Φαίνεται ότι το τοπίο των <,Υποκλοπών >> αρχίζει να ξεκαθαρίζει μετά την δήλωση στην βουλή των Ελλήνων Της Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ , ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών υποκινείται από Μεγάλο Επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν δυσανασχετήσει με την Κυβέρνηση λόγο της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης .

-Χρειάζεται Άπλετο Φώς . Όλα στη Δικαιοσύνη …….

Μετά από 10 χρόνια μνημονίων θυσιών και στερήσεων η χώρα βγήκε στο ξέφωτο και αγωνίζεται να αποκαταστήσει την πλήρη κανονικότητα στην Χώρα. Όποια Πολιτική Δύναμη πιστεύει ότι συντηρώντας τη Δυσώδη αυτή Κατάσταση Αποκομίζει Πολιτικά Ωφέλη ,<< πλανάται πλάνη οικτρά >> Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σέρνει τη χώρα στο βούρκο η να σταθεί εμπόδιο στις καλύτερες ημέρες που περιμένει ο ελληνικός λαός μέσα από την Οικονομική Ανάπτυξη της χώρας , τις Ριζικές Μεταρρυθμίσεις ,την Αναβάθμιση των Θεσμών,την Επίλυση των Καθημερινών Προβλημάτων.

Η Απάντηση θα δοθεί σε λίγους μήνες (την ώρα της κάλπης) από τους Έλληνες Πολίτες , Η οποία θα Είναι Η Ηχηρή Αποδοκιμασία των Νοσταλγών Του Αυριανισμού και Ισχυρή Ανανέωση της Λαϊκής Εντολής στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη .

*Τ .ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τ.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...