Γυμνάζομαι στο γήπεδο της πόλης μας (απ’ έξω – όπου βρίσκεται και το σπίτι μου από το 1952) «μέσα απαγορεύεται».
Πήρα την απόφαση να δημοσιοποιήσω τις σκέψεις μου με την ελπίδα ν’ ανοίξει έτσι η συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει από καιρό τους ιθύνοντες.
Με αποδέκτη λοιπόν το καθένα που μπορεί να βοηθήσει (πρωτοστατούσης της δημοτικής μας αρχής – περιφέρεια – βουλευτές – υφυπουργό) επιθυμώ όχι απλά να μεταφέρω την δική μου πεποίθηση – αλλά και τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων συναναστρέφομαι και συναλλάσσομαι (είναι μεγάλος ο αριθμός) ότι με όρους μέλλοντος και προόδου ο κύκλος και η αποστολή του ιστορικού αυτού χώρου «Δημοτικό Στάδιο Βέροιας» «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ».
Είναι κάτι που το κάνω βαθιά φορτισμένος και συγκινημένος διότι η σχέση μου μαζί του είναι απόλυτα βιωματική και εξ αυτού και συναισθηματική. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ αυτό και το ΖΩ ακόμη (από 6-7 ετών μάζευα τις μπάλες πίσω από τις εστίες – τσικό – εφηβικό – ερασιτεχνικό – στίβος – και εκατοντάδες παρακολουθήσεις ποδοσφαιρικών αγώνων της βασίλισσάς μας).
Συναισθανόμενος όλα τα παραπάνω δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ότι η ζωή πηγαίνει μπροστά, ότι η πόλη επεκτείνεται, ότι η περιοχή του γηπέδου με τα λίγα «χαμόσπιτα» και τους μπαξέδες έχει μετατραπεί και εξελιχθεί σε πόλη – μέσα στην πόλη – δημιουργώντας βέβαια ανάγκες και έχοντας δικαίωμα να ονειρεύεται μία ανάπλαση με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη την πόλη!!
Αποφεύγοντας να παραθέσω, αναλύοντας τα αυτονόητα (ακαταλληλότητα – μη λειτουργικότητα – απουσία αισθητικής – απουσία βοηθητικών χώρων – απουσία πάρκινγκ – απουσία εσόδων για το Δήμο και… και… και…) πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα ενός νέου γηπέδου (δικαίωμα της πόλης και της ιστορικής μας ομάδας) στις εγκαταστάσεις του Μακροχωρίου με εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εκεί υπαρχόντων υποδομών.
Παράλληλα ανάδειξη του χώρου που καταλαμβάνει σήμερα το δημοτικό στάδιο. Παρέμβαση και ανάδειξη για την οποία δεν θα κάνω προτάσεις (π.χ. πάρκο – παιδικές χαρές – επαγγελματικοί χώροι προς ενοικίαση κ.λπ.) γιατί απλά είμαι πεπεισμένος ότι η Βέροια διαθέτει υπηρεσίες τεχνικούς-επιστήμονες και γενικότερα ικανά μυαλά για να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο.
Σχέδιο που θα μετατρέψει το «Μαυσωλείο» σ’ ένα σύγχρονο στολίδι χρήσιμο και χρηστικό με δυνατότητα να είναι και πηγή εσόδων για τον Δήμο μας!!
(Τυγχάνει να έχω δει στα 160 ταξίδια μου σε 70 χώρες και πάνω από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο που βαδίζουν άλλοι).
Ρίχνω τον «σπόρο» ευχόμενος και ελπίζοντας να βρει αποδέκτες οι οποίοι προσθέτοντας επιχειρήματα στις «σκόρπιες» ιδέες μου θα πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την ευόδωση του εγχειρήματος με γνώμονα το μέλλον και την πρόοδο της ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΑΣ!!
Φώτης Γκαϊτατζής