Συνέντευξη του αντιδημάρχου Τουρισμού Λάζαρου Ασλανίδη στον ΑΚΟΥ 99.6 (Βίντεο)

Συνέντευξη του αντιδημάρχου Τουρισμού Λάζαρου Ασλανίδη στον ΑΚΟΥ 99.6 (Βίντεο)

-Πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας

Έναν μίνι απολογισμό για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τον σχεδιασμό και τις συνεργασίες για την τουριστική προβολή της Βέροιας και ευρύτερα της Ημαθίας που έβγαλε μάλιστα και «φρέσκιες» ειδήσεις περιελάμβανε η ραδιοφωνική συνέντευξη του αντιδημάρχου Τουρισμού του δήμου Βέροιας Λάζαρου Ασλανίδη στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην εκπομπή ΛΑΪΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ του ΑΚΟΥ 99,6 το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου.

«Θα αναβαθμιστεί και θα εμπλουτιστεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της επόμενης χρονιάς»

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η φετινή επαναφορά του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έγινε «σημαζεμένα», όπως όταν ξεκίνησε το 2016 με την συμμετοχή μόνο τοπικών συλλόγων. Παρόλα αυτά ήταν άκρως επιτυχημένο και ως δημοτική αρχή χάρηκαν με την χαρά των συμμετεχόντων χορευτών, μελών Δ.Σ. των συλλόγων, αλλά και των απλών πολιτών που χόρεψαν και απόλαυσαν τις τριήμερες εκδηλώσεις. Ο κ. Ασλανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι για την επόμενη χρονιά ήδη υπάρχει βούληση και σχεδιασμός το Φεστιβάλ να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί με την συμμετοχή συλλόγων από το εξωτερικό και να αυξηθούν οι ημέρες διάρκειάς του. Ήδη όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος από την επομένη της λήξης του Φεστιβάλ στις 6 Σεπτεμβρίου έχει συνεδριάσει δύο φορές η οργανωτική επιτροπή σχεδιάζοντας τα δρώμενα της επόμενης χρονιάς, έχοντας την στήριξη του δημάρχου και όλων των πολιτιστικών συλλόγων που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια.



Για το εθελοντικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στη Βέροια

Τις θερμές ευχαριστίες και την βαθιά ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού για την εθελοντική προσφορά του συνταξιούχου δασκάλου και συνεργάτη του ΛΑΟΥ, Μάκη Δημητράκη, ο οποίος διαθέτει τον χρόνο και τις γνώσεις του για να ξεναγήσει τον κόσμο στη Βέροια και να τους μεταφέρει την όμορφη εικόνα της πόλης. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ασλανίδης «η συνεργασία με τον κ. Δημητράκη ξεκίνησε με τους μαθητές που θελήσαμε να περπατήσουν στην πόλη και να μάθουν σημεία, αξιοθέατα και την ιστορία της που σε μεγάλο βαθμό δεν γνωρίζουν πολλοί δημότες». Χαρακτήρισε τον κ. Δημητράκη μεγάλη μονάδα και «ευκαιρία», αφού στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι πιο οργανωμένο από πλευράς δήμου.

Η προσέγγιση των τουριστικών γραφείων για να μπει η Βέροια στον τουριστικό χάρτη

Για την τουριστική προβολή της Βέροιας και την προσέγγιση μεγάλων τουριστικών πρακτορείων ο αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε:

«Η Βέροια προς το παρόν είναι προορισμός για «γρήγορο τουρισμό», αφού τα τουριστικά γραφεία φέρνουν τον κόσμο τους για να δουν στοχευμένα 2-3 πράγματα και φεύγουν. Αυτό σταδιακά αλλάζει, ωστόσο χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά. Με τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Γιάννη Βαλαχή προχωρήσαμε το καλοκαίρι στην δημιουργία μιας μελέτης που προωθήσαμε στα τουριστικά γραφεία και που προβάλλουμε τα οφέλη που θα έχει ο επισκέπτης-τουρίστας περπατώντας στο κέντρο της Βέροιας και γνωρίζοντας παράλληλα με τα αξιοθέατα, το βεροιώτικο ρεβανί, τσίπουρο κ.λ.π. Παράλληλα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας και μέσα από κάποια προγράμματα προσπαθούμε να εντάξουν 12 μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας την Βέροια ως αποκλειστικό προορισμό για να «μπλεχτούν» οι πελάτες τους στους δρόμους της πόλης και να την γνωρίσουν καλύτερα».

Μέσω ΑΝ.ΗΜΑ ο ενιαίος συντονισμός Αντιπεριφέρεια και δήμων για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού έδωσε την πρώτη θετική είδηση για την τουριστική προβολή του τόπου μας, αναφέροντας στην συνέντευξη την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αντιπεριφέρεια με την συμμετοχή και των 3 δήμων του νομού. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η τουριστική προβολή του τόπου μας χρειάζεται δουλειά 365 ημέρες το χρόνο σε 24ωρη βάση, αφού η Βέροια δεν έχει θάλασσα για να λειτουργεί εποχιακά, αλλά έχει να προσφέρει ομορφιές και να προσελκύσει επισκέπτες όλο τον χρόνο. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η σύμπραξη όλων, δήμων, Περιφέρειας, Επιμελητηρίου, φορέων. Με χαρά ανακοινώνω για πρώτη φορά ότι την προηγούμενη εβδομάδα συναντηθήκαμε στην Περιφέρεια οι 3 δήμοι του νομού θέλοντας να θέσουμε την Ημαθία ως πρότυπο τουριστικό προορισμό. Αυτό επιβάλλεται από το υπουργείο Τουρισμού να υλοποιηθεί μέσω ενός κοινού φορέα, στην περίπτωσή μας έχουμε την ΑΝ.ΗΜΑ, στην οποία συμμετέχουμε όλοι ως μέτοχοι και μετά από την εκπόνηση μιας μελέτης που θα καταθέσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Ξεκαθαρίζω ότι δεν θέλω να μείνουμε στην μελέτη, αλλά να κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε σκεφθεί για τον συντονισμό όλων των φορέων, ξενοδόχων, εστίασης για να δημιουργήσουμε μια κοινή συνιστώσα για την τουριστική ανάπτυξη. Από την στιγμή που ανέλαβα την αντιδημαρχία έχω εξαιρετική συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Αντιπεριφέρειας, όπως αντίστοιχα επιδιώκω να έχω καλές σχέσεις και με τους άλλους δήμους, αφού δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, αντίθετα μόνο να κερδίσουμε με την συνεργασία. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε το τουριστικό κομμάτι που μας αναλογεί, το οποίο είναι μικρό, αλλά μέχρι τώρα το απορροφά και αυτό η Θεσσαλονίκη».

Έρχεται πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας

Την στήριξή του στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της εβδομάδας κινητικότητας εξέφρασε ο Λάζαρος Ασλανίδης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα οφέλη μιας τέτοιας δράσης και ειδικά για την ιδιομορφία της Βέροιας σε σχέση με το ποδήλατο, ανέφερε ότι «τελικά κάτι μένει» παρά το γεγονός ότι η πόλη είναι δύσκολη και δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για ποδήλατο, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι μετά από τέτοιες δράσεις για κάποιες εβδομάδες υπάρχει αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου και των δημοτικών κοινόχρηστων ποδηλάτων ειδικά από νεαρές ηλικίες.

Η δεύτερη είδηση που έβγαλε η συνέντευξη Ασλανίδη είναι ένα πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας που είναι προς υλοποίηση. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «Μόλις σήμερα παρέλαβα μελέτη που αφορά 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας, που θα κατατεθεί μόλις ανοίξει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρόκειται για 26 διαφορετικές διαδρομές στο Βέρμιο και τα Πιέρια με συγκεκριμένη κλίμακα για να γνωρίζει εκ των προτέρων κάποιος την δυσκολία, την διάρκεια της κάθε διαδρομής. Στην πόλη όντως τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά τα βουνά μας προσφέρονται. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα εντάξουμε την μελέτη κανονικά θα έτρεχε μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά πήρε μια μικρή παράταση, ωστόσο θα είμαστε ο δεύτερος δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει τέτοιου είδους πρόγραμμα ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών σε ορεινό όγκο. Επειδή η στόχευσή μας είναι περίπατοι και βόλτα χωρίς μεγάλη δυσκολία, η αφετηρία των διαδρομών θα είναι από το Σέλι, την Φυτειά και το Ξηρολίβαδο, ενώ θα υπάρξει διαδρομή με κλίση μικρότερη των 5 μοιρών που θα χαρακτηριστεί κατάλληλη για ΑμεΑ».

Βήμα του Αποστόλου Παύλου

και έλλειψη υποδομών

Δεν θα ήταν δυνατό να μην τεθεί το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, με τον χώρο στάθμευσης των πούλμαν και το μπλοκάρισμα της κίνησης των αυτοκινήτων, όπως και για τις τουαλέτες που δεν υπάρχουν και οι τουρίστες τρέχουν στα καταστήματα της πλατείας Ωρολογίου. Ο κ. Ασλανίδης παραδέχθηκε ότι είναι ένα δύσκολο σημείο, πυκνοκατοικημένο, που όπου και να σκάψεις βρίσκεις αρχαία, γεγονός που δυσχεραίνει τις όποιες παρεμβάσεις και γι’ αυτό δεν θεωρεί ότι μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα με τις τουαλέτες. Αναφορικά με την στάθμευση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος περιφερειακά της πόλης που θα παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία και στο σημείο θα σταθμεύουν για λίγο μόνο για να ανεβοκατεβαίνει ο κόσμος, αφού παρατηρούνται προβλήματα όταν προσπαθούν να παρκάρουν στον περιορισμένο χώρο μπροστά στο δημοτικό σχολείο ή όταν επιχειρούν αναστροφή διακόπτοντας την κυκλοφορία. Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, θα είναι το αντικείμενο μιας μεγάλης μελέτης σε συνεργασία και με την Μητρόπολη για την ανάπλαση όλης της περιοχής, περιλαμβάνοντας και την πλατεία Ωρολογίου με το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο που αναμένουν με την υπογραφή του ημαθιώτη υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου να παραχωρηθεί στον δήμο Βέροιας.

Παρακολουθήστε το βίντεο της συνέντευξης





Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και η χειροτονία του Αρχιδιακόνου

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και...

Τήν 27η Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος...

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...