Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης της Νάουσας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Έργου “Cult-CreaTE” στo πλαίσιo του προγράμματος Interreg Europe, συμμετείχε στην έβδομη και τελική συνάντηση του έργου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τόρουν της Πολωνίας στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2022. Σκοπός της συνάντησης αποτελούσε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της υλοποίησης των σχεδίων δράσης για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής των εταίρων, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου. Πιο συγκεκριμένα, οι εταίροι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους και πώς αυτά επηρέασαν ή θα επηρεάσουν το στρατηγικό σχεδιασμό τους.
Η 7η Συνάντηση, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Kujawsko-Pomorskie, της Πολωνίας στο Marshal’s Office of Kujawsko-Pomorskie Voivodeship. Έπειτα από το καλωσόρισμα του εκπροσώπου της Περιφέρειας, ο εκπρόσωπος του ECTN εξήγησε το πρόγραμμα της συνάντησης και την σημασία της για την ολοκλήρωση του έργου. Στη συνέχεια, οι 8 εταίροι παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους σχετικά με τις δράσεις που υλοποίησαν με στόχο να επηρεάσουν τα εκάστοτε εργαλεία πολιτικής όπως αυτά αναφέρονται στο Σχέδιο Δράσης τους. Τον Δήμο Η.Π. Νάουσας και τους συνεργαζόμενους φορείς του, εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Πάζος και Θωμαή Μαγγανάρη, μέλη της ομάδας εργασίας του “Cult-CreaTE”.
Μετά τις παρουσιάσεις, ακολούθησε η καταγραφή των τομέων-στόχων που ο κάθε εταίρος κατάφερε να καλύψει μέσα από τις δράσεις του. Κάποιοι από τους στόχους που κάλυψε ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, είναι οι εξής: Πολιτιστική Κληρονομιά, Γαστρονομία, Μουσεία, Διαδρομές, Οργάνωση Φεστιβάλ κ.ά.
Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόθεση για την συμμετοχή σε νέα έργα, με στόχο νέες προτάσεις να υλοποιηθούν προωθώντας τη Νάουσα ως έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό. Με αφορμή τη συμμετοχή του ως εταίρος στο πρόγραμμα “Cult-CreaTE” και με στόχο την ανάδειξη της περιοχής ως οινικού και γαστρονομικού προορισμού, ο Δήμος υπέβαλε αίτημα ένταξης ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία «IterVitis – Τα μονοπάτια της αμπέλου» που έχει ως στόχο την προώθηση και τη διατήρηση της υλικής και άυλης ευρωπαϊκής κληρονομιάς του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας.