Σύλλογος Γονέων:  Άλυτο ακόμη το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών από τη Νάουσα, στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Σύλλογος Γονέων: Άλυτο ακόμη το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών από τη Νάουσα, στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε  το πρωί σε όλα τα σχολεία της Ημαθίας, μαζί με ευχές για μια καλή χρονιά, όμως, κατά παράδοση πλέον, στο Μουσικό Σχολείο, το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, δεν φαίνεται να βρίσκει τη λύση του. «Κάθε χρόνο, εδώ και 10 χρόνια που είμαι πρόεδρος, παραμένει άλυτο», είπε χαρακτηριστικά η κα Δέσποινα Παρίση, η οποία μαζί με μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έδωσαν για το λόγο αυτό,  συνέντευξη Τύπου το πρωί στην «Ελιά». Το πρόβλημα αφορά στη μετακίνηση των 32 μαθητών γυμνασίου και λυκείου, από την περιοχή της Νάουσας, καθώς οι μαθητές της περιοχής δήμου Βέροιας μεταφέρονται κανονικά με μισθωμένο λεωφορείο και από τον ευρύτερο Δήμο Αλεξάνδρειας, με λεωφορείο ΚΤΕΛ κατόπιν ειδικής σύμβασης.  

«Τα παιδιά από τη Νάουσα, υποχρεούνται καθημερινά να κάνουν 58 χιλιόμετρα την ημέρα, με φορτωμένα τα μουσικά τους όργανα και να πηγαίνουν στο σχολείο τους με το πρωινό δρομολόγιο της γραμμής των ΚΤΕΛ για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, το οποίο συνήθως είναι γεμάτο και τα παιδιά στριμώχνονται με κίνδυνο να υποστούν ζημιές και τα ογκώδη όργανα, που είναι πανάκριβα», τόνισε η πρόεδρος ενώ η κα Ξανθή Χονδρού-Χιλ, έθεσε και την παράμετρο της «ανταπόκρισης» λεωφορείων και αστικών καθώς δεν συμπίπτουν οι ώρες των δρομολογίων. Πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά (12-17 ετών) θα πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο, μέχρι το απόγευμα.

Για γραφειοκρατικά κωλύματα στην αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Ημαθίας, έκανε λόγο ο  διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο διοικητικό αλλά και πολιτικό και ότι πέρα από τους όποιους λόγους έχει ο καθένας, το ζητούμενο είναι πώς θα έρχονται στο σχολείο τα παιδιά από τη Νάουσα. Ενημέρωσε επίσης ότι ο ίδιος στέλνει κάθε χρόνο μέχρι τις 10 – 11 Σεπτεμβρίου όλες τις καταστάσεις με τον αριθμό των παιδιών, με ονόματα και διευθύνσεις.

«Η μεταφορά των μαθητών έγινε σήμερα λόγω της καλής πρόθεσης του προέδρου των υπεραστικών ΚΤΕΛ, ο οποίος υποσχέθηκε πως παρότι μπορεί να χάσει και χρήματα, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το σχολείο, μέχρι νεωτέρας και μέχρι την ανανέωση της σύμβασης. Αλλά αυτό οφείλεται στο φιλότιμο κάποιων ανθρώπων. Δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι… ποιος θα καλύψει την διοίκηση του ΚΤΕΛ εάν κάτι συμβεί, αν συμβεί κάποιο ατύχημα;», είπε η πρόεδρος και πρόσθεσε: «Αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα το μουσικό σχολείο για την περιφέρεια, τι έχουν με το μουσικό σχολείο; Θέλουν να το συρρικνώσουν; Εμείς δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα συρρικνωθούμε, έχουμε μαθητές με μεγάλες επιτυχίες και γίνεται πολύ καλή δουλειά.  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει».

Ο κ. Ορδουλίδης μέλος του συλλόγου, υπογράμμισε ότι η μόρφωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, η μεταφορά μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό και οι γονείς θα παλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αναρωτήθηκε επίσης «με ποιο δικαίωμα ένας υπάλληλος δεν βάζει την υπογραφή του και γιατί ο προϊστάμενός του δεν μπορεί να διορθώσει αυτή την απρέπεια».

Ω γονέας παιδιού που φοιτά στο μουσικό σχολείο, ο Κώστας Καλδάρας, αναφέρθηκε στην προφορική διαβεβαίωση του Κ. Καλαιτζίδη για την θετική του διάθεση, όμως «πρέπει να υπογράψει για την μεταφορά αυτών των παιδιών», τόνισε. Την υποστήριξη της ΕΛΜΕ στον αγώνα για την δωρεάν και απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών, δήλωσε και η πρόεδρος Βαρβάρα Σαράντη.

Κλείνοντας, τα μέλη του συλλόγου κάλεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, να εξηγήσει ως πολιτικό πρόσωπο, δημόσια, γιατί δεν μεταφέρονται τα παιδιά και γιατί δεν δίνεται λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα του σχολείου.

Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και η χειροτονία του Αρχιδιακόνου

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και...

Τήν 27η Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος...

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

Συνεδριάζει την Τρίτη  23/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη 23/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...