Τα 5.800 έχουν φθάσει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας τα αιτήματα από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενδοδημοτική κινητικότητα.
Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω έως το μεσημέρι της Τρίτης εντάσσοντας στην κινητικότητα όλο και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο αριθμός των εργαζομένων που εντάσσονται στην ενδοδημοτική κινητικότητα υπολογίζεται στον συνολικό αριθμό των εργαζομένων του δημόσιου τομέα που ζητάει η τρόικα να τεθεί σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος στο ΑΠΕ, «στόχος μας ήταν κατ’ ελάχιστον 3.500 θέσεις εργασίας. Όμως, όλα δείχνουν ότι φθάνουμε στις 5.000 θέσεις εργασίας. Η διαδικασία προχωρά ικανοποιητικά με τη σημαντική βοήθεια των φορέων, αλλά και των υπαλλήλων».
Έως την Παρασκευή, οπότε τυπικά έληγε η προθεσμία για υποβολή αιτημάτων από δήμους και περιφέρειες, είχαν κατατεθεί αιτήματα για 4.794 θέσεις εργασίας από 292 φορείς. Με τη σιωπηρή αποδοχή αιτημάτων για μια-δυο ημέρες ακόμη, ο τελικός αριθμός των αιτημάτων εκτιμάται ότι ανεβεί κι άλλο.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτημάτων από τους φορείς, ξεκινά η εθελοντική κατάθεση αιτημάτων από τους εργαζομένους στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μετακίνηση σε άλλη θέση εργασίας. Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, όποιος μπει τώρα στη διαδικασία της κινητικότητας δεν πρόκειται να ξαναμπεί.
Συγχρόνως, όποιος μπει στη κινητικότητα και η αίτησή του δεν γίνει τελικά δεκτή, επιστρέφει αυτομάτως στην οργανική του θέση.
Ο κ. Γρηγοράκος, κατά την ομιλία του στην «Ελιά» το Σαββατοκύριακο, διαβεβαίωσε: «Όπως είχαμε υποσχεθεί, δεν θα γίνει καμία απόλυση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Έως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την κατάληψη θέσεων.