Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου στον πολυχώρο SALA Ελιάς, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Βασιάδη με τίτλο «Τριάντα τρία αντι - κείμενα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Συρτάρι».
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» της Τασούλας Χριστοδούλου
Στην παρουσίαση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Αλέκος Χατζηκώστας, συγγραφέας, εκδότης και ο Αναστάσιος Βασιάδης, ιατρός, συγγραφέας και θείος της ποιήτριας.
Την παρουσίαση συντόνισε ο Αλέκος Χατζηκώστας ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του, εξέφρασε τις σκέψεις του για το βιβλίο επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια καλαίσθητη συλλογή με ένα υπέροχο εξώφυλλο, που αποτελείται από τριάντα τρία ποιήματα μικρής ή λίγο μεγαλύτερης έκτασης. Η συγγραφέας είναι ένα ευαίσθητο άτομο. Στην ποιητική της συλλογή καταθέτει τις δικές τις απόψεις για τη μοναξιά, τον φόβο, το κενό που νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος. Δίνει δηλαδή τροφή για σκέψη και δημιουργεί στον αναγνώστη την ανάγκη για ενδοσκόπηση. Οι αριθμοί δεν είναι παρόντες μόνο στον τίτλο της συλλογής, αλλά τους συναντάμε και μέσα στα ποιήματά της και στον πρόλογό της». Ο Αλέκος Χατζηκώστας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι, «η ποιητική συλλογή του άρεσε πολύ και τη συνιστά ανεπιφύλακτα, με την παρότρυνση προς τη συγγραφέα να συνεχίσει να βαδίζει σε σωστά ποιητικά μονοπάτια».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο βιογραφικό της ποιήτριας, στη γεωγραφική συσχέτιση των τόπων καταγωγής της, την Ηγουμενίτσα και την Αλεξανδρούπολη, με την Αθήνα τον τόπο γέννησής της και την Βέροια με την οποία την συνδέουν παλιές οικογενειακές και φιλικές σχέσεις.
Ο Α. Βασιάδης επισήμανε ότι «ο ποιητικός λόγος της ποιήτριας διακατέχεται από την μαθηματική φιλοσοφία του Λεονάρντο Φιμπονάτσι». Έκανε μία αναλυτική αναφορά στο εξώφυλλο και τα κεφάλαια του βιβλίου, στους τίτλους των ποιημάτων και στα στοιχεία που κυριαρχούν σε αυτά και πως εμπνεύστηκε η ποιήτρια για να τα γράψει.
Η γλαφυρή και λεπτομερής ανάλυση της ποιητικής συλλογής από τον Αναστάσιο Βασιάδη, με τις συχνές αναφορές στην μαθηματική επιστήμη, στην φιλοσοφία, στην γεωγραφία, στην ψυχολογία, στην ιστορία της τέχνης, στις εικαστικές δημιουργίες, στην συγγραφική πλαισίωση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, σε συνδυασμό με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προβάλλονταν κατά την διάρκεια της ομιλίας, καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό που ανακάλυψε μια άλλη διάσταση της ποιητικής παρουσίασης. Ο Αναστάσιος Βασιάδης έκλεισε την παρουσίαση του με την απαγγελία ενός από τα ποιήματα της συλλογής.
Τέλος τον λόγο πήρε η ποιήτρια Άννα Βασιάδη η οποία ευχαριστώντας για την εκδήλωση και τη συμμετοχή αναφέρθηκε γενικότερα στην ποίηση τονίζοντας ότι «η ποίηση χρειάζεται υποστήριξη. Στην Ελλάδα συνεχίζεται να γράφεται καλή ποίηση, αλλά σε ότι αφορά την αναγνωσιμότητα είναι σαν κάποιος να πάτησε το κουμπί «pause»… Δεν γίνεται να εξελίσσονται όλα και η ποίηση να μένει πίσω. Τα θέματα όπως η διαχείριση του χρόνου, ο έρωτας, η απώλεια, είναι αέναα υπαρξιακά ζητήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο κάθε εποχής. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος…».
Με την ολοκλήρωση των ομιλιών η Άννα Βασιάδη συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε βιβλία στους παρευρεθέντες.