Στον πρώτο αγώνα μπαράζ. Σόκ 0-1 ο Λεβαδειακός στην Βέροια. Φανταστική η συμπαράσταση των φιλάθλων.

Στον πρώτο αγώνα μπαράζ. Σόκ 0-1 ο Λεβαδειακός στην Βέροια. Φανταστική η συμπαράσταση των φιλάθλων.

Μεγάλο σοκ για την ομα΄δα της Βέροιας που ξεκίνησε με ήττα με 0-1 στον πρώτο αγώνα μπαράζ που ε΄γινε στο Δημοτικό Στάδιο από τον πολύ καλό Λεβαδειακό.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αδικεί τους γηπεδούχους όμως  το 0-1 μειώνει σημαντικά τις ελπίδες να πα΄ρει το πρώτο εισιτήριο για την Super League  

Πάντως έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι πλούσιο σε θέαμα και αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. 

Η Βέροια που ήθελε το γκόλ από νωρίς ώστε να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών , δεν δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία, αλλά η απειλή της  επικεντρώθηκε σε κάποια σούτ και μία κεφαλιά  του Πασά χωρίς να κινδυνεύσει σοβαρά η εστία του Λεβαδειακού. 

Μετά το πρώτο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι ξεπερνώντας την μικρή αυτή πίεση της Βέροιας , "πήραν  μέτρα " και με περιττό θράσος και δύναμη απειλούσαν την εστία της Βέροιας. 

Μπορεί να μην πετύχαν κάποιο γκολ στο α' ημίχρονο αλλά η κυκλοφορία της μπάλας και οι διεκδικήσεις δεν άφηναν περιθώρια στους παίκτες της Βέροιας να οργανώσουν το παιχνίδι από το κε΄ντρο και έτσι έμεινα και οι  επιθετικοί χωρίς καλές πάσες ώστε να απειλήσουν την εστία του Λεβαδειακού.   

Όμως οι συμβουλές και οι υποδείξεις του προπονητού της Βέροιας Παύλου Δερμιτζάκη δεν φαίνεται να έπιασαν  τόπο, αφού και στην αρχή του Β' ημιχρόνου παρότι η Βέροια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε την εστία του Λεβαδειακού, βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία ανύποπτη φάση που ξεκίνησε από ένα αδικαιολόγητο πλάγιο προς την περιοχή του Λεβαδειακού με δύο πα΄σες ο Μυτίδης  έβγαλε σε θέση βολής τον Πολετο  ( τον έχασαν Σκόνδρας και Μαραγκός ) και εύκολα μόνος του πλάσαρε τον Βελλίδη για να γράψει το 0-1 στο 58' λεπτό.  

Η υπεροχή από κει και μετά ανήκει στην ομάδα της Βέροιας που πιέζει για την ισοφάριση , αλλά η πολυπρόσωπη αμυντική τακτική των φιλοξενουμένων δεν άφησε περιθώρια για κα΄τι τέτοιο. 

Από την μία οι αμυντικοί και από την άλλη και ο πολύ καλός τερματοφύλακας του Λεβαδειακού δεν άφησαν τους λίγους οπαδούς της Λιβαδειάς να καρδιοχτυπήσουν. 

Κατώτερη προηγούμενων εμφανίσεων η Βέροια. 

Η εικόνα της Βέροιας απέναντι στον Λεβαδειακό δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε σε άλλα  παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

Άλλωστε  έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμένοι από άλλες φορές γιατί είχαν απέναντι τους έναν αντίπαλο με 6-7 ξένους καλούς παίκτες , με έναν αντίπαλο που θα ερχόταν με στόχο να μην χάσει ως πρώτη επιλογή, και φυσικά με την παλληκαριά του πήρε και την νίκη. Άλλωστε κατέκτησε την πρώτη θέση του β' ομίλου με μεγάλη ευκολία. 

Το 0-1 σίγουρα είναι  ένα αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα στον Λεβαδειακό αλλά σε καμία περίπτωση δεν του δίνει από τώρα το εισιτήριο για την άνοδο στην SL1.  Υπάρχει η ρεβάνς  στην Λιβαδειά  την προσεχή Κυριακή, όπου η ΚΑΛΗ Βέροια καλείται να ανατρέψει το σκορ ( δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ) και να αποδείξει οτι αυτή είναι η βασίλισσα του βορρά  και να ανέβει στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει αρκεί όπως είπαμε . να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στον αγώνα στην Λιβαδειά. 

Δύσκολο μεν όχι ακατόρθωτο όμως. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους φιλάθλους.

Τέτοια ατμόσφαιρα και παρουσία κόσμου στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας είχαμε να δούμε από παιχνίδια της μαδάς στην SL1 με μεγάλους αντιπάλους .Μπράβο πραγματικά και αυτό εκτιμήθηκε και από τους παίκτες την Διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. της Βέροιας 

Γκολ και φάσεις 
Πιο καλό ήταν το ξεκίνημα της Βέροιας στην αναμέτρηση. Η «βασίλισσα του Βορρά» μπήκε πιο επιθετικά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές φάσεις, η μία ήταν μεγάλη. Στο 4’ ο Πασάς έστειλε την μπάλα λίγο έξω μετά τη σέντρα του Γιακουμάκη και την παρέμβαση του Πεταυράκη που του έστρωσε με το κεφάλι. Στο 10’ ο Μούργος έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ και ο Μάρκοβιτς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Ενδιάμεσα, η προσπάθεια των φιλοξενούμενων με τον Μυτίδη (6’) έμεινε ημιτελής.

Ακολούθησε ένα διάστημα δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση, αλλά με τη Βέροια να έχει την μπάλα στα πόδια. Μάλιστα, το ποσοστό έφτασε στο 59%-41%, ενώ το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο σκληρό. Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στον αγκώνα του Πεταυράκη έπειτα από γύρισμα του Κωνσταντινίδη μέσα στην περιοχή, αλλά το χέρι ήταν κολλητό στο σώμα. Οι Βοιωτοί είχαν κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τους τον Μυτίδη στο πρώτο μέρος, με κορυφαία φάση να είναι η κεφαλιά στο 41’, με την οποία έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.


Ισορροπημένη η αναμέτρηση στο ξεκίνημα του β’ μέρους, το οποίο ήταν διαφορετικό συγκριτικά με το α’. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός, ο οποίος συνέχισε την ίδια συνταγή επιθετικά, κατάφερε να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. Οι ρόλοι άλλαξαν και ο Μυτίδης ανέλαβε να βγάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά και βρήκε με κάθετη τον Πολέτο, ο οποίος εκτέλεσε στο 58’ τον Βελλίδη.

Το παιχνίδι  πλέον ήταν στα μέτρα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να προστατέψουν το 0-1. Ουσιαστικά, δύο φάσεις έφαγαν μέχρι το φινάλε. Μια με τον Πασά έπειτα από αντεπίθεση στο 70’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Γιακουμάκης έφυγε επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά κλείστηκε και δεν κατάφερε να απειλήσει. Από τη στιγμή που πέρασε ο Λιάγκας (82’) ώστε να παίξει ο Λεβαδειακός με τρεις κεντρικούς αμυντικός, το ματς «έσβησε». Οι μαζεμένες αλλαγές των δύο ομάδων ευνόησαν τον Λεβαδειακό, ο οποίος πέτυχε μια μυαλωμένη νίκη και πολύ σημαντική νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζελέζοφ (Βένεβ, Ντούνοφ) πολύ καλή και οι τρείς .

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (86’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (66’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (66’ Μπλέτσας), Γιακουμάκης, Κάτσε (77’ Πόζογλου), Πασάς (86’ Καπνίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμον (54΄Συμελίδης), Μεχία, Πολέτο, Βήχος, Μυτίδης (70’ Δούμτσιος), Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μουτίνιο (70’ Βρακάς), Νίλι (82’ Λιάγκας)

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι λένε για την άνοδο στη Γ' Εθνική τέσσερις πρωταγωνιστές της Αλεξάνδρειας

Τι λένε για την άνοδο στη Γ' Εθνική τέσσερις...

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ’...

Ο Αντώνης Παπατζίκος στον πάγκο της Θύελλας Σταυρού

Ο Αντώνης Παπατζίκος στον πάγκο της Θύελλας Σταυρού

Ο Αντώνης Παπατζίκος θα είναι ο νέος προπονητής της...

ΕΠΣΗ: Πότε θα γίνει η σέντρα σε Κύπελλο και Α’ κατηγορία

ΕΠΣΗ: Πότε θα γίνει η σέντρα σε Κύπελλο και Α’...

Λίγες μέρες αργότερα, σε σχέση με την σεζόν που πέρασε,...

Στήριξη του Δημάρχου Βέροιας K. Βοργιαζίδη στη «βασίλισσα  του βορρά»

Στήριξη του Δημάρχου Βέροιας K. Βοργιαζίδη στη...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βέροιας...

Στα

Στα "κυανέρυθρα" ο Αντώνης Λέκα

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μεταγραφική της...

Γκολ και θέαμα στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Ολυμπιακού Βόλου

Γκολ και θέαμα στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας -...

Δύο σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος, η Βέροια και ο...

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο  Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε Ημαθίας

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου...

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ...

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βέροιας

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον...

Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...