Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου μέχρι αύριο Τρίτη 3 Μαΐου, όταν και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, βρίσκεται το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, ο οποίος εκδήμησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Μαΐου 2022 μετά από έμφραγμα που υπέστη. 

Από την πρώτη στιγμή πλήθος πιστών συρρέουν στον Ναό για να αποχαιρετήσουν τον πνευματικό πατέρα της Δράμας.


Την Τρίτη 2 Μαΐου, περίπου στις 6 το απόγευμα, το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου έφτασε στο Επισκοπείο της Δράμας. Από τη Θεσσαλονίκη το συνόδευσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ στη Δράμα το υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος έχει οριστεί ως Τοποτηρητής στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Δράμας, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεόλογος. 

Επίσης, στο Επισκοπείο ανέμεναν το σκήνωμα η οικογένεια του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου και ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.

Εν πομπή το σκήνωμα μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. 

Παρόντες ήταν οι αρχές του τόπου, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν «για την ανάπαυση του πνευματικού σας πατέρα», ο οποίος «και πρόωρα και αναπάντεχα, ξαφνικά, έφυγε από αυτόν τον κόσμο» και παρακάλεσε τον Κύριο να συμπεριλάβει τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο «μεταξύ των αγίων Ιεραρχών που κυκλώνουν το αέναο θυσιαστήριο στην αέναη ουράνια θεία λειτουργία». Μιλώντας για τον εκδημήσαντα, ο Ξάνθης Παντελεήμων είπε πως τον χαρακτήρισε η δίψα για ζωή και δημιουργία, σημειώνοντας πως «έχει γράψει το όνομά του και στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά και στα έργα που επιτέλεσε κατά την εδώ ιεραρχεία του».

Ο Ναός θα είναι ανοιχτός συνεχώς για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 17.30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, προέξαρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Τοποτηρητής της Ι.Μ. Δράμας, κ. Παντελεήμων, καθώς και εκπρόσωπος του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας. 

Η ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου θα τελεστεί στην Ιερή Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα.

Πηγή: ergasia-press.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...