«Βροχή» αντιδράσεων για το Τελωνείο στην Κουλούρα Από «τελειωμένο και ασύμφορο από το 2007» μέχρι…στοιχειωμένο και γρουσούζικο!!!

«Βροχή» αντιδράσεων για το Τελωνείο στην Κουλούρα Από «τελειωμένο και ασύμφορο από το 2007» μέχρι…στοιχειωμένο και γρουσούζικο!!!

Δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα προκάλεσε η Θέση μας της Μ. Τρίτης (19/4) με τίτλο: «Μήπως το Τελωνείο στην Κουλούρα είναι «ξοφλημένη» υπόθεση κι εμείς ελπίζουμε;», με αναφορά μας στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης της Κουλούρας, υπερθεματίζοντας πολλοί αναγνώστες, μεταξύ αυτών και αρκετοί νυν και πρώην αιρετοί.

Ο πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου επί θητείας Καραπαναγιωτίδη, Γιώργος Μηνάς, μας επεσήμανε ότι από το 2007 είχε τοποθετηθεί και μάλιστα είχε γίνει και δυσάρεστος σε κάποιους όταν έλεγε όταν ήταν τελειωμένη υπόθεση το Τελωνείο στην Κουλούρα και δεν είχε νόημα ούτε να το εισάγει τότε στο νομαρχιακό συμβούλιο, αφού δεν υπήρχε ώριμη λύση ή πρόταση. Όσο για σήμερα μας δήλωσε ότι εκτός από την έκταση, το κτίριο είναι ένα «κουφάρι» που πλέον είναι ασύμφορο να επισκευαστεί για οποιαδήποτε χρήση.

Από τα μηνύματα των αναγνωστών θα σας παραθέσουμε αυτούσιο, αυτό του Θεοφάνη Κουτρουλιά, ο οποίος μεταξύ άλλων αναρωτιέται μήπως τελικά είναι «γρουσούζικο» το μέρος! Κατά λέξη αναφέρει:

«Αν πίστευε κάποιος σε δεισιδαιμονίες θα έλεγε πως το μέρος είναι γρουσούζικο. Πριν πολλά χρόνια συζητούσαν να γίνει εκεί Λαχαναγορά. Θα αποτελούσε έναν εμπορικό κόμβο για τα προϊόντα του εύφορου ημαθιώτικου κάμπου. Τα συμφέροντα όμως της Θεσσαλονίκης δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός. Ίσως και οι ημαθιώτες να μην το είδαν ζεστά αφού οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πήγαιναν καλά και δεν δυσκολευόταν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλοί συνεταιρισμοί έχουν διαλυθεί και οι αγρότες κουβαλάν με επιπλέον κόστος τα προϊόντα τους στην Λαχαναγορά της συμπρωτεύουσας. Μετά κάποιος σκέφτηκε την ιδέα ενός κεντρικού τελωνείου στην Ημαθία στον γνωστό «στοιχειωμένο» χώρο της Κουλούρας. Φιλόδοξο σχέδιο που όμως θα διευκόλυνε τις εμπορικές συναλλαγές και θα έβαζε πάλι στο κάδρο τον νομό μας με προοπτικές να διευκολύνει πιθανόν και την διακίνηση των αγροτικών μας προϊόντων. Παρακολουθώντας από την μια τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών επιχειρηματιών μα και μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελπίζαμε κάτι να αλλάξει. Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν επιθυμούν να προχωρήσει ούτε αυτή η επένδυση. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως αυτοί οι κάποιοι έχουν αρκετή επιρροή για να το πετύχουν. Αλλιώς δεν εξηγείται πως ακόμα και η ευτυχής συγκυρία να έχουμε τον αρμόδιο υφυπουργό από τον νόμο μας, δεν ήταν αρκετή για να «ξεκολλήσει» την κατάσταση. Ίσως τελικά να φταίει που είναι «γρουσούζικο» και το μέρος».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα...

Τη νέα πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις...

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες στη δομή της Βέροιας, που συμμετέχει στο «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη»

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες...

 Σε δίκτυο πόλεων για την ευκολότερη ενσωμάτωση...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το...

 Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με...

Σε Κερασούντος  και  Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό αέριο στη Βέροια

Σε Κερασούντος και Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό...

Συνεχίζονται στη Βέροια οι εκσκαφές για την διέλευση...

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του...

Έχουμε και λέμε: Με το καλημέρα, που άνοιξε η συζήτηση...

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της Βέροιας, ακύρωσε τις συναυλίες του ο Μανώλης Λιδάκης

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της...

Είχε προετοιμάσει το κοινό του για τα προβλήματα...

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Την ασφαλή επιλογή κατά της ζέστης που...

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των Περιφερειακών Εφημερίδων

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική...

Το προηγούμενο Σάββατο (29 Ιουνίου 2024) πραγματοποιήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...