Η ομάδα Erasmus + του 1ου ΕΚ Βέροιας του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας και των τομέων Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Βέροιας με τίτλο: «Το έξυπνο τρόφιμο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις» και κωδικό 2021-1-EL01-KA121-VET-000011090, βρίσκεται στην 3η μέρα υλοποίησής του. Έως και σήμερα οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν σε θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα προγράμματα Erasmus + καθώς και στην ιστορία της δημιουργίας της κοινότητας της Καταλονίας, παρακολούθησαν μαθήματα ισπανικής γλώσσας και ενημερώθηκαν για τα είδη των έξυπνων τροφίμων που υπάρχουν στην αγορά και αυξάνεται το μερίδιό τους σε αυτήν.
Στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους επισκέφθηκαν το χωριό Caldes de Montbui και την επιχείρηση παραγωγής ζυμαρικών Sanmarti. Η επιχείρηση είναι ένατης γενεάς και παράγει παραδοσιακά ζυμαρικά χρησιμοποιώντας το ιαματικό θερμό νερό πλούσιο σε μέταλλα και αμέταλλα στοιχεία.
Στα πλαίσια υλοποίησης της κινητικότητας πραγματοποίησε και πολιτιστικές επισκέψεις. Επισκέφθηκε: 1) το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας («Museu Nacional d'Art de Catalunya»), ένα τεράστιο ιταλικής αρχιτεκτονικής κτήριο του 1929 με συλλογές από τη ρομανική τέχνη, τη γοτθική, την αναγεννησιακή, τη μπαρόκ και τη μοντέρνα, και έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, του Πικάσο, του Βελάσκεθ και του Γκόγια,
2) το εμπορικό κέντρο «Las Arenas de Barcelona» που αποτελεί ιστορικό μνημείο του 1900 και αποτελούσε αρένα ταυρομαχιών, 3) την Plaça d'Espanya και Plaça de Catalunya, 4) τη γοτθική συνοικία, 5) το Museu Thermalia (Caldes de Montbui) με τη θεματική μόνιμη έκθεση των ιαματικών νερών και έργα του ζωγράφου και γλύπτη Manolo Hugue και του Picasso, 6) τα Roman Thermal baths (Caldes de Montbui) και 7) θαύμασε τα έργα του Gaudi “Casa Batlo” και “Pedrera” στην πόλη της Βαρκελώνης. Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ είναι το Ι.Κ.Υ.