Στον Δήμο Βέροιας - Προς συζήτηση η επαναδημοπράτηση και χρηματοδότηση της κατασκευής κολυμβητηρίου;

Στον Δήμο Βέροιας - Προς συζήτηση η επαναδημοπράτηση και χρηματοδότηση της κατασκευής κολυμβητηρίου;

-Ένα έργο από το 2005, που δεν προχώρησε ποτέ και εξακολουθεί να παραμένει «ανοιχτό» στους προυπολογισμούς

Δεν σταματάει να μας σοκάρει η επικαιρότητα με δυσάρεστες έως τραγικές ειδήσεις καθημερινά και είναι βέβαιο πλέον ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον κόσμο….Μοιραία και στη χώρα μας, αλλά και στη γειτονιά μας, καθώς οι ελληνικές πόλεις και οι δήμοι είναι μία κουκίδα σχεδόν, στο χάρτη και στο άπειρο του κόσμου.

Να όμως, που παρά τη μαυρίλα και τη γκρίνια της γειτονιάς μας εδώ και χρόνια, έσκασε μία καλή είδηση και σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη, με πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής Βέροιας, ξεκολλάει ένα μεγάλο έργο, που είχε «πνιγεί» από τη γέννα ήδη!

«Ιστορία μου, αμαρτία μου…»

Πρόκειται για το κλειστό κολυμβητήριο του δήμου Βέροιας στο οικόπεδο δίπλα στο ΔΑΚ Μακροχωρίου, του οποίου η σύμβαση έργου υπογράφηκε το 2005, προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων, Ολυμπιακών προδιαγραφών, που θα έπρεπε να είχε αποπερατωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2011. Μεσολάβησαν όμως αιτήσεις του αναδόχου για παρατάσεις του έργου και από παράταση σε παράταση μπήκαμε στο 2022 και το έργο έχασε ακόμα και τα ίχνη των πρώτων εκσκαφών και μπετών. Έμειναν μόνο οι ωραίες μακέτες και η μεταφορά του από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό του δήμου Βέροιας, αφού, αν και σταματημένο έως ανύπαρκτο, δεν διακόπηκε ποτέ (τυπικώς) και εξακολουθεί να λογίζεται ως «ανοιχτό παραμένων» με ανοιχτούς και ανεξόφλητους λογαριασμούς.


Που και που γίνεται κάποια αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο και όπως είπε πρόσφατα ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, ερωτηθείς σχετικά, το έργο δεν είναι του δήμου αλλά της γενικής γραμματείας αθλητισμού και πως χρειάζεται μόνο η χρηματοδότησή του, για να επαναδημοπρατηθεί και να συνεχίσει.

Κατά καιρούς έχουν ασκηθεί πιέσεις στην γραμματεία αθλητισμού, αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα ουσιαστικά. Βέβαια μεσολάβησαν μνημόνια, πανδημία και γενικότερες δυσκολίες που μπορεί να έφταιγαν για το πάγωμα του έργου, αλλά καλά ενημερωμένες πηγές ισχυρίζονται ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν τα …λόγια του παπά, λόγω της ημέρας, (έργα και ημέρες). Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι το κολυμβητήριο μπορεί να μην έγινε ποτέ, όμως εξακολουθεί να θεωρείται ως έργο πρώτης γραμμής (!!).

Μάλιστα και πλευρές της αντιπολίτευσης το θέτουν ακροθιγώς ενώ προτείνεται ακόμα και νέα οικονομική μελέτη.

Ενδιαφέρον για την επανεκκίνηση του έργου

Είναι σίγουρο ότι το κλειστό κολυμβητήριο γύρω από το οποίο κινήθηκαν και μνημονεύεται οτι χάθηκαν πολλά χρήματα, βρίσκεται στο σημείο μηδέν και από μηδέν, μηδέν. Όμως γιατί τα γράφουμε όλα αυτά και πού είναι η καλή είδηση της περασμένης Τετάρτης; Διότι φαίνεται να ξεκολλάει κάπως το θέμα, καθώς μετά από επαφή της γενικής γραμματείας αθλητισμού με το δήμο Βέροιας μπαίνει σε νέες προοπτικές το έργο και μάλιστα ζητήθηκε ο φάκελός του ώστε να «επικαιροποιηθεί» και να μπει σε νέα βάση, αλλά, δυστυχώς, όχι ολυμπιακών διαστάσεων.

Γιατί είναι απαραίτητο

Η αλήθεια είναι ότι ένα κολυμβητήριο είναι απαραίτητο στο δήμο Βέροιας, γι αυτό ας μην μεμψιμοιρούμε και ας δούμε τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα. Και είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τα νέα παιδιά που θα έχουν μία υγιή διέξοδο και θα μάθουν να κολυμπούν σε με χώρα που βρέχεται από θάλασσα, ούτε για τους ενήλικες που θα μπορούν να διατηρήσουν και να χτίσουν τη φυσική τους κατάσταση και το σώμα τους, ούτε για τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ο δήμος να διεκδικήσει αγώνες και μερίδιο στον αθλητικό τουρισμό. Όχι!

Επιβάλλεται να μάθουν κολύμπι

Το σημαντικότερο είναι ότι θα δοθεί μία ευκαιρία σε όλους και δη σε κατά καιρούς διοικούντες και πολιτευμένους, χωρίς διακρίσεις και ταυτότητες, να κάνουν μια σειρά εντατικών μαθημάτων και να αποτελεί βασικό όρο για την εμπλοκή τους στα κοινά, από την υποψηφιότητα μέχρι τα έδρανα.

Καθότι, αυτό, έχει πολλές ελπίδες να απαλλάξει την πόλη από πολλά δεινά. Διότι, πρώτον, θα μάθουν να κολυμπούν, να μην (κατα)πνίγονται στα δύσκολα και να βγαίνουν και οι ίδιοι και ο τόπος, σώοι στη στεριά. Και δεύτερον να μην κινδυνεύει η ζωή τους, σε περίπτωση που κρίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν (για «προσωπικούς» λόγους) ή να πηδήξουν από ένα καράβι το οποίο, ή πήραν κατά λάθος ή άρχισε να γέρνει.

Μάλιστα πληροφορίες εξ Αθηνών, τις οποίες δεν υιοθετούμε απολύτως, λένε ότι υπάρχει σχεδιασμός, στα εγκαίνια του έργου να ακούγεται το τραγούδι «αμάρτησε μαζί μου και έλα, έλα να μάθουμε κολύμπι», αυτό όμως το μεταφέρουμε ειδικά σήμερα, με επιφύλαξη.

Σ.Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...