ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ?

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ?

Παρακολουθώ με αγωνία κάθε μέρα τον παραλογισμό του πολέμου, τα θύματα, τις ατέλειωτες ουρές των προσφύγων προς τα γειτονικά κράτη για να βρουν κάποιο μέρος να γλιτώσουν από το θάνατο. Οι Ουκρανοί στρατιώτες να πολεμούν αμυνόμενοι του πατρίου εδάφους τους, ενώ τα οι γυναίκες με τα παιδιά αφού χαιρέτησαν τους γέροντες γονείς βγήκαν στους δρόμους με τα μικρά παιδιά αναζητώντας τη σωτηρία. Πολλοί στα μεγάλα αστικά κέντρα, ΚΙΕΒΟ και ΧΑΡΚΟΒΟ προτίμησαν την παραμονή τους στη χώρα τους. Συμβιβάστηκαν με την ιδέα του κινδύνου και τον ήχο των σειρήνων στα υπόγεια με τα παιδιά τους και τα απαραίτητα της διαμονής τους.

Εκεί στα υπόγεια γεννήθηκε η πρώτη ελπίδα της ζωής με τη  γέννηση των έξι βρεφών. Μου θύμισε τη Μυστική παπαρούνα από τον Μ.Α. πόλεμο του Σ. Μυριβήλη που είδε μέσα στο αμπρί να παλεύει ανάμεσα στους σάκους από άμμο  να επιβιώσει. Έφυγε τελευταίος και σώθηκε. . «Μια τόση δα μεγάλη, καλοθρεμμενη παπαρούνα, ανοιγμένη σαν μικρή βελουδένια φούχτα.» Σήμερα οι γονείς των καταφυγίων  δεν γνωρίζουν αν θα επιζήσουν τα παιδάκια εκείνα. Εκείνο που περισσότερο επέτεινε την οδύνη μου είναι διότι υπάρχουν και ομογενείς απόγονοι των Ποντίων που έφυγαν από την πατρίδα τους και κατέφυγαν στην ομόδοξη Ρωσία. Δηλαδή στη Μαριούπολη στην Οδησσό της οποίας τα σχέδια της πόλης έβγαλε ο ομογενής Μαρασλής γνωστός για τις μεγάλες του δωρεές στην Αθήνα (Μαράσλειος Ακαδημία) Η περιοχή εκείνη  όλη κατοικείται από Έλληνες και Ρώσους. Από την Οδησσό ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση στις 24 Φεβρουαρίου 1821 και όχι από την Πελοπόννησο.

Να θυμίσω ακόμη ότι η Χερσόνησος της Κριμαίας έχει πολύ Ελληνισμό. Η Τη Σεβαστούπολη οι Γερμανοί την κατέλαβαν μόνο όταν έφεραν κάποιο βαρύ κανόνι. Τώρα πως αυτά βρέθηκαν σε Ουκρανική επικράτεια είναι θέμα του Λένιν και Στάλιν Μετά το Β’ ΠΠ η Ευρώπη χωρίστηκε σε Ζώνες Επιρροής. Τα ανατολικά κράτη και ένα μεγάλο μέρος της Γερμανίας μαζί με τη Σ.Ε. αποτελούσαν το Κομμουνιστικό καθεστώς. Τα υπόλοιπα ,και η Ελλάδα, ορίστηκαν να ανήκουν στη Δύση.

Η Αμερική για να προστατεύσει τα κράτη του Δ. Κόσμου από την απειλή της Σ.Ε. Το 1949 στην Ουάσιγκτον υπογράφτηκε η Συμφωνία του ΝΑΤΟ( Βόρειο-Ατλαντική Συμμαχία) από τις ΗΠΑ και 12  κράτη μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Έτσι αρχίζει ο ψυχρός πόλεμος χωρίς καμία επικοινωνία των λαών.Αλλά και  Σ.Ε. για να διατηρήσει την εξουσία στα κράτη της επιρροή της  και για να παρεμβαίνει στρατιωτικά ενάντια σε κάθε απειλή, κυρίως να διατηρήσει την πολιτική ηγεμονία των Κομμουνιστικών Κομμάτων τους, υπέγραψαν στις 14 Ιουνίου 1955 το Σύμφωνο Βαρσοβία .Όταν όμως ο χάρτινος πύργος της Σ.Ε. κατέρρευσε το  1990 με την ΠΕΡΕΣΤΡΌΙΚΑ του Κορμπατσώφ και τα 7 κρατη απεκτησαν την ελευθερία τους αμέσως τον επόμενο  χρόνο στις 1ης Ιουλίου 1991 ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ. Τώρα γεννάται το ερώτημα. Αφού ο αντίπαλος του ΝΑΤΟ και η απειλή εξέλιπε, ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής του? Μήπως να παίζει το χωροφύλακα του κόσμου και να απειλεί όποιον δεν υπακούει. Γιατί δεν επενέβη στην απόβαση στην Κύπρο παρά έστειλε και το στόλο της να εμποδίσει τυχόν δική μας επέμβαση μιλούσε  την προηγουμένη της απόβασης ο Ετσεβίτ με τον Κίσσιγκερ και γελούσαν, γιατί ήταν συμφοιτητές σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής και αποφάσισαν την κατάληψη της Κύπρου? Τώρα θέλει η Αμερική να συμπεριλάβει και την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δηλ. στην Αυλή της Ρωσίας και θέλετε η Ρωσία να γελάει. Μάλιστα η προπαγάνδα που οργιάζει θέλει και τις χώρες της Σκανδιναβίας να συμπεριλάβει στο ΝΑΤΟ. Να γίνει ο χωροφύλακας της ανθρωπότητος. Τη Γιουγκοσλαβία τη διαλύσατε με βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου με πυραύλους από την Αδριατική θάλασσα. Τον Μιλόσεβιτς τον εγκλείσατε στη φυλακή για εγκληματία πολέμου, τους αρχηγούς των Μουσουλμάνων για τη δική τους γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού μήπως  τουςεπιδώσατε και τιμητικές πλακέτες? Αυτή είναι η πρώτη αιτία του πολέμου..

Οι Πόντιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν μετανάστευσαν στα μέρη εκείνα ήταν ρωσικά. Η περιοχή της Κριμαίας ήταν το λίκνο του ρωσικού λαού στο οποίο βρήκαν άσυλο οι πρόσφυγες της Μ.Α. και του Πόντου. Οι Ουκρανοί εθνικιστές θέλουν να μιμηθούν τον Κεμάλ με τις Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η σημερινή πολεμική συμπλοκή  έγινε σύσταση των όπλων αφού οι διπλωματική οδός ήταν γεμάτη γαϊδουράγκαθα. Να γιατί έγινε ο πόλεμος. Εμείς τρέξαμε να βοηθήσουμε ποιον. . Αυτή είναι η δεύτερη αιτία του πολέμου.  Όταν  οι Πόντιοι σφάζονταν η Ελλάδα έτρωγε τις σάρκες της εξουσίας.

Άφησε τους Τούρκους με τη βοήθεια των Μπολσεβίκων να ολοκληρώσουν το έργο τους με τις σφαγές εκατομμυρίων ανθρώπων και Ποντίων. Τον Ιανουάριο του 1919 ο Βενιζέλος έστειλε ένα Σώμα στρατού στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους οπαδούς του Τσάρου με Σωματάρχη τον Τσολάκαγλού. Στην ουσία να γλιτώσουν οι Γάλλοι που προηγήθηκαν. Αφήσαμε εκεί όταν φύγαμε νεκρούς και μίσος των Μπολσεβίκων στους Έλληνες. Έτσι ο Νεότουρκος Κεμάλαλ βρήκε στήριγμα. Μιλούν για ΟΗΕ. Θα τους παρακαλούσα να σταματήσουν να εμφανίζονται εκπρόσωποι στα κανάλια γιατί εκνευρίζομαι. Τα ψηφίσματα που έστειλαν ο Ερτογάν θα τα χρησιμοποιούσε αν δεν είχε ως χαρτιά υγείας.  Γι αυτό έτρεξε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ. Τους είπε ο Σουλτάνος :Εγώ έχω υποχρεώσεις και συμφωνίες με τον Πούτιν. Γεια σας και μη με ξυπνήσετε πάλι.

Π. Παπαδόπουλος.       

 συνεχίζεται            


 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και η χειροτονία του Αρχιδιακόνου

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και...

Τήν 27η Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος...

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...