Τα επανειλημμένα εγκλήματα ειδεχθούς βίας θέτουν αμείλικτα ερωτήματα για το πού πάει η Ελληνική κοινωνία και για το τί πρέπει να γίνει για την ανάσχεση και την καταστολή της. Προφανώς, το θέμα δεν είναι μόνον αστυνομικό, όσο καθοριστικός και αν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας. Είναι επίσης κοινωνικό, που παραπέμπει σε χαλάρωση των παραδοσιακών αρχών και αξιών, σε κοινωνική ανομία και δικαστικό, που αναφέρεται στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και εφαρμογής των επιβαλλομένων ποινών. Έγιναν ατυχείς πειραματισμοί με τον Ποινικό Κώδικα από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Έγινε προσφάτως τροποποίηση των από τη σημερινή. Αυτό που βλέπουν όμως οι πολίτες είναι μια απαράδεκτη ανοχή απέναντι στο έγκλημα και στην εφαρμογή των ποινών. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκτέλεση στη πράξη της ποινής των ισοβίων δεσμών. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο η ποινή αυτή, που υποκαθιστά, σε πολλές περιπτώσεις την ποινή του θανάτου, να μειώνεται πέρα από ένα ορισμένο όριο, το οποίο προσβάλλει το αίσθημα δικαίου και τη μνήμη των θυμάτων. Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια και πρέπει στο πνεύμα αυτό να προσαρμοσθεί ο Ποινικός Κώδικας.
Με την ίδια λογική, της αυστηροποιήσεως δηλαδή των ποινών, πρέπει να αντιμετωπισθούν και άλλα φαινόμενα βίας και παραβατικής συμπεριφοράς, όπως η οπαδική βία, η εισαγόμενη εγκληματικότητα, η ανομία και ο διεθνής παρακρατισμός με οργανώσεις βίας τύπου Antifa. Είναι αδιανόητο, π.χ. να συλλαμβάνονται αλλοδαποί, εγκληματίες, που διαμένουν μάλιστα παράνομα στη χώρα και να μην είναι δυνατό να τους επιβληθεί η ποινή της διοικητικής απελάσεως, γιατί η ποινή αυτή καταργήθηκε παραλόγως στον ποινικό κώδικα.
Η Πατριωτική Ένωση καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο κύμα βίας, που προστίθεται στα άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία, παίρνοντας αποτελεσματικά μέτρα σε όλους τους αναγκαίους τομείς, στην αστυνόμευση, στην κοινωνική πρόληψη, στη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και στην αυστηρή εφαρμογή των ποινών.