Θα ήταν παράλειψη για το ιστορικό και φωτογραφικό αφιέρωμα στις δραστηριότητες του τοπικού προσκοπισμου η μη αναφορά στον Γιώργο Χιονίδη. Με αφορμή την φωτογραφία της 15.10.2001 όταν προσκληθείς από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας υπό την προεδρία του Σπύρου Τελλίδη, μίλησε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων κ Τεχνών για την επέτειο της απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό, σε μια εκδήλωση συνεργασίας του Δήμου Βέροιας και των προσκόπων. Ο Γιώργος Χιονίδης (Ραχιά 1934), γιος του πόντιου δασκάλου Χαράλαμπου Χιονίδη είναι το ασύγκριτο πνευματικό τέρας της βεροιώτικης διανόησης.
Αξεπέραστος βεροιολάτρης, εραστής της Ερατεινής Ημαθίας, τον θυμάται η γενιά μου πάντοτε στις πολιτικές, κοινωνικές, νομικές, πολιτιστικές επάλξεις. Οποτε προσκλήθηκε από τους προσκόπους στην Καστανιά, ή σε προσκοπική εκδήλωση ανταποκρίθηκε με ζήλο και αυταπάρνηση. Ανθρωποι της εξέχουσας και ιδιαίτερης σε έκταση προσφοράς του Γιώργου Χιονίδη που αφιέρωσαν κάθε ικμάδα του σώματος και του πνεύματος τους στην Ερατεινή Βέροια, θα πρέπει όσο ζούν, να τιμώνται, όχι μόνο με μια πλακέτα ή μια τιμητική δεξίωση, αλλά με κάτι ξεχωριστό λχ μια ονοματοδοσία σε έναν κεντρικό δρόμο που να φέρει το όνομα τους, μια τιμητική θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ή της εξέδρας των επισήμων η οποία θα παραμένει κενή ακόμη και όταν απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις ή συνεδριάσεις.
Για να αναρωτιούνται οι νεότεροι και να μαθαίνουν οι επιγενόμενοι γιατί είναι κενή η θέση και ποιός είναι ο απων τιμώμενος. Ο Γιώργος Χιονίδης εκτός από ιστορικός της Βέροιας, σπούδασε τις πολιτικές επιστήμες Πάντειο, άσκησε από το 1961 και για 3 δεκαετίες το δικηγορικό λειτούργημα, δημοσίευσε αναρίθμητα (χιλιάδες) άρθρα στον ημερήσιο και στον περιοδικό και διεθνή Τύπο, υπήρξε ο πρώτος διευθυντής σύνταξης της εφημερίδος ΛΑΟΣ, κάτι που λίγοι γνωρίζουν, τον Αύγουστο του 1974 διορίστηκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως Νομάρχης Πιερίας, θέση στην οποία υπηρέτησε ως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.
Στη συνέχεια, εξελέγη το 1974 βουλευτής Ημαθίας με την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (από το 1976 ΕΔΗΚ).[2] Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΚΟΔΗΣΟ, με το οποίο ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 1981 και του 1984. Το 1994 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Βεροίας. Ανάμεσα στα άλλα ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της πόλης. Το σημαντικότερο βιβλίο του είναι η «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής». (Βέροια, 1960). Το έργο του αναγνωρίστηκε με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών, το 1995 αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του απένειμε το 1995 Οφίκιο του Άρχοντος Νοτάριου
(Στην φωτογραφία της 15.10.2001 από το αρχείο του Σπύρου Τελλίδη, εικονίζονται στη Στέγη Γραμμάτων από αριστερά ο Πρόεδρος της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας Σπύρος Τέλλίδης και οι παλιοί πρόσκοποι Θανάσης Δημητριάδης (+) Γιώργος Νουσιόπουλος ο οποίος παρουσίασε τον ομιλητή, η αδελφή του Γιώργου Χιονίδη , η θυγατέρα του Γιώργου Χιονίδη, ο Γιώργος Χιονίδης , ο παλιός πρόσκοπος και αρχηγός του 2ου ΣΠ ξενοδόχος Γ. Δημόπουλος (ξενοδοχείο Πολυτίμη), η σύζυγος του Γιώργου Χιονίδη , οι παλιοί πρόσκοποι Ιορδάνης Ριμπάς, (αρτοποιός φούρνος Κυριαζάκη) και ο Μέρκος Βαρακλής) .