Επάγγελμα...δημοτικός περπατητής!

Επάγγελμα...δημοτικός περπατητής!

Πριν λίγες ημέρες παρακολουθώντας στην tv ντοκιμαντέρ σχετικό με μια πόλη της Γερμανίας, την προσοχή μου τράβηξε ένας άγνωστος σε εμάς επαγγελματίας του δήμου της συγκεκριμένης πόλης. Ο επαγγελματίας ΠΕΡΠΑΤΗΤΗΣ, από το ρήμα περπατώ και όχι περιπατητή από το κάνω περίπατο για αναψυχή!

Και εξηγούμαι: Στην συγκεκριμένη γερμανική πόλη και στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της, ο δήμος διαθέτει υπαλλήλους ειδικότητας…περπατητή! Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι(μάλλον λίγοι στον αριθμό) περπατούν-τριγυρνούν ολημερίς στις γειτονιές και στους δρόμους της πόλης και στόχος τους είναι να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες-προβλήματα και δυσλειτουργίες στην πόλη.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό και αφού καταγράψουν το πρόβλημα(ώρα, ημέρα, σημείο) ο «περί ο λόγος υπάλληλος» τηλεφωνεί σε ειδική υπηρεσία του δήμου, η οποία επιλαμβάνεται του θέματος. Δεν αρκείται ο περπατητής μόνο στην μέχρι εκεί το σημείο διαδικασία, αφού ο ίδιος ή συνάδελφός του ξαναπερνά από το σημείο για να δει τι έγινε!

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δημότες αναγνωρίζοντας τους «περπατητές» από την ειδική στολή που φορούν τους πλησιάζουν και τους υποδεικνύουν κάτι το «στραβό». Σκουπίδια έξω από κάδους, μπάζα από ανακαινίσεις, λακκούβες, «βουλωμένα» φρεάτια, «σβησμένες» διαβάσεις, σπασμένα πλακάκια, ξερά κλαδιά, διαρροές δικτύου ύδρευσης, εγκαταλειμμένα οχήματα, αλλά και «ξεχασμένες» πόρτες και παράθυρα, όπως και για μέρες ανοικτά γκαράζ χωρίς κίνηση στο σπίτι, είναι κάποια από τα θέματα που τραβούν την προσοχή των «περπατητών».

Εντυπωσιάστηκα από τον θεσμό του «περπατητή» και κυρίως από το αποτέλεσμα με την ταυτόχρονη καλαίσθητη όψη της πόλης και την υπευθυνότητα των πολιτών.

Ας μην περιμένουμε μόνο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να περάσει από όλους τους δρόμους της πόλης για να εντοπίσει τα προβλήματα και να δώσει ταυτόχρονα λύσεις. Αν ακόμη δεν είναι ο δήμος μας έτοιμος να υιοθετήσει έναν τέτοιο θεσμό, ας ευαισθητοποιηθούμε ως άμισθοι περπατητές και αντί να προσπερνάμε τα προβλήματα, ας συμβάλλουμε στην επίλυσή τους ενημερώνοντας την αρμόδια αρχή.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα...

Τη νέα πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις...

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες στη δομή της Βέροιας, που συμμετέχει στο «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη»

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες...

 Σε δίκτυο πόλεων για την ευκολότερη ενσωμάτωση...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το...

 Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με...

Σε Κερασούντος  και  Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό αέριο στη Βέροια

Σε Κερασούντος και Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό...

Συνεχίζονται στη Βέροια οι εκσκαφές για την διέλευση...

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του...

Έχουμε και λέμε: Με το καλημέρα, που άνοιξε η συζήτηση...

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της Βέροιας, ακύρωσε τις συναυλίες του ο Μανώλης Λιδάκης

Για λόγους υγείας που τους μοιράστηκε με το κοινό της...

Είχε προετοιμάσει το κοινό του για τα προβλήματα...

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Τη δροσιά του Σελίου απόλαυσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Την ασφαλή επιλογή κατά της ζέστης που...

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των Περιφερειακών Εφημερίδων

Το «παρών» έδωσε ο ΛΑΟΣ στην εκλογοαπολογιστική...

Το προηγούμενο Σάββατο (29 Ιουνίου 2024) πραγματοποιήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...