Στη φυλακή η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Στη φυλακή η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο σε περιοχή του Ρίο. Η ίδια κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της, έγκλημα το οποίο ομολόγησε ότι διέπραξε ο εραστής της.

Για το έγκλημα κατηγορούνται ο 29χρονος στρατονόμος Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο. Ο νεαρός διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη.

Ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε ότι το έγκλημα είχε προσχεδιαστεί. Στη Δικαιοσύνη ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε πάλη με το θύμα, ενώ μετά τη δολοφονία του, ζήτησε από ένα συγγενικό του πρόσωπο να τον βοηθήσει ώστε να απαλλαγούν από τη σορό.

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε τη Δευτέρα βόρεια του Ρίο σε ένα «έγκλημα πάθους» που φαίνεται πως είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση.

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας. Η Φρανσουάζ, η σύζυγός του και μητέρα της 10χρονης κόρης τους, κατήγγειλε την εξαφάνισή του στην αστυνομία την Τετάρτη.

Ο αστυνομικός Μορέιρα ομολόγησε σε συναδέλφους του χθες Παρασκευή ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας, πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

H αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο πιστεύει ότι η δολοφονία του Αμοιρίδη συνέβη στο σπίτι που διατηρούσε με την σύντροφό του Φρανσουάζ.

Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη. Ήταν τότε που ο πρέσβης με τη Φρανσουάζ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά. Η γυναίκα τότε στράφηκε στον εραστή της και του εξομολογήθηκε όσα έγιναν με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει έξαλλος. Το σατανικό ζευγάρι άρχισε να στρώνει τα σχέδια, που θα εκτελούσε περίπου 72 ώρες αργότερα.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, έσπασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...