«Βεροιείς αεί ποιούσι…» στα 10χρονα της γκαλερί Παπατζίκου

«Βεροιείς αεί ποιούσι…» στα 10χρονα της γκαλερί Παπατζίκου

Μία ιδέα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους της πόλης, της Βέροιας εν προκειμένω, έγινε πολιτιστικό γεγονός στην Γκαλερί Παπατζίκου που το πρότεινε και το υλοποίησε επιτυχώς!

«Μας ενδιαφέρει η πόλη, θέλουμε να την τιμήσουμε γιατί υπάρχουμε και λειτουργούμε όλοι εδώ. Και μάλιστα αυτή η έκθεση είναι σημαντική για μας διότι φέτος κλείνουμε 10 χρόνια λειτουργίας και δραστηριότητας στο χώρο των εικαστικών» μας είπε η Βίκυ Παπατζίκου για την έκθεση «Βεροιείς αεί ποιούσι…» που εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση με την οποία ανοίγει η νέα σεζόν της γκαλερί, συμμετέχουν ένας αυτοδίδακτος ερασιτέχνης αγιογράφος, όπως αυτοαποκαλείται ο Συμεών Ματσκάνης, μια οικογένεια οινοποιών (Γιώργος Αργυράκης – Κωνσταντίνος Αργυράκης – Σπύρος Αργυράκης – Σάντυ Κουτσαντά), ένα ζευγάρι μελισσοκόμων (ΜΕΛΙνάκι , Πέτρος Πράπας – Μελίνα Χατζίδου), μια ωραία και δημιουργική παρέα ποιητών, o Ποιητικός Πυρήνας (Βασίλης Δασκαλάκης – Δημήτρης Καπετανάκης – Δημήτρης Καρασάββας – Σούλης Λιάκος – Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου – Παύλος Παρασκευαίδης – Γιώργος Σιώμος), ένας καλλιτέχνης με σύγχρονη αισθητική o Γιάννης Παπαγιαννούλης και ένα μουσικό συγκρότημα οι «Εν Βεροία»(  Κώστας Θεοδωρίδης- Σάββας Παπαδόπουλος- Φώτης Σιμόπουλος-Τάκης Νικολαίδης - Θάνος Τρομπούκης – Στέργιος Μποζίνης). 

Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ διάφορες μορφές τέχνης συναντήθηκαν αρμονικά και ποίησαν ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό προϊόν για την πόλη.

Έτσι, μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στο πέρασμα της γκαλερί επί της οδού Βενιζέλου 43 ο επισκέπτης μπορεί να συνυπάρξει μαζί τους, γνωρίζοντας τη δουλειά και τη δράση τους.

 

«Όποιος ενδιαφέρεται  για την τέχνη σε βρίσκει»

«Ο χώρος μας λειτουργεί κατ’ επιλογήν. Βάζω εκθέσεις που μπορούν να λειτουργήσουν και να υποστηριχθούν, με τη σκέψη βέβαια μελλοντικά να διαφοροποιηθεί… Όσο για το κοινό, είναι γνωστό ότι οι χώροι τέχνης δεν ενδιαφέρουν άμεσα τον περαστικό. Έχουν το δικό τους κοινό. Αυτός που ενδιαφέρεται για την τέχνη όπου και να είσαι θα σε βρει. Μια γκαλερί δεν είναι ένα εμπορικό κατάστημα. Βέβαια καλό είναι να τις βλέπει ο κόσμος» όμως λέει η ιδιοκτήτρια Β. Παπατζίκου.

Και στη συγκεκριμένη έκθεση, στο εικαστικό της κομμάτι, αξίζει κανείς να δει εξήντα εξαιρετικές αγιογραφίες του Συμεών Ματσκάνη που εκπλήσσουν πολύ ευχάριστα τον θεατή και έναν πίνακα του Γιάννη Παπαγιαννούλη, ως προεόρτιο της δουλειάς του που θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο μέσα στο 2017.

Όσο για τα δεκάχρονα γενέθλια της γκαλερί, η ιδιοκτήτρια ετοιμάζει μια μεγάλη εορταστική χριστουγεννιάτικη έκθεση («Μικρή Φόρμα»), στις 12 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσει την ατομική έκθεση της Κάλλη Καστώρη και στις αρχές Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει στο Art-Thessaloniki, στη ΔΕΘ.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...