Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 20:06

Ρύθμιση 12 δόσεων για ασφαλιστικές εισφορές του 2016 σε αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, μηχανικούς δικηγόρους, γιατρούς, αλλά και ασφαλισμένους αγρότες του ΟΓΑ αναμένεται να δώσει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών του έτους 2016 σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας κος Τ. Πετρόπουλος μίλησε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά για το ασφαλιστικό και μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Θα δώσουμε την δυνατότητα καταβολής στην διάρκεια του έτους των οφειλών που διαμορφώθηκαν στο έτος 2016 σε 12 μήνες, ενώ πριν ήταν σε μια δόση. Επομένως αντί να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι (δικηγόροι,μηχανικοί, αγρότες) με μια και έξω τις οφειλές θα τις πληρώσουν σε 12 δόσεις.»

Επιπλέον ανέφερε ότι «θα διατηρήσουν και τις άλλες ρυθμίσεις που έχουν (100 δόσεις κλπ) ακόμα και εάν δεν κατέβαλαν μέσα στον Δεκέμβρη εισφορά τέτοια.»

Στο μεταξύ, σε μεγάλο «πονοκέφαλο» έχει εξελιχθεί για το υπουργείο Εργασίας η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που αφορά τη ρύθμιση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών όσων εργαζόμενων αμείβονται κυρίως μόνο με μπλοκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εγκύκλιος που θα καθορίζει την τελική ρυθμίση για τους χιλιάδες ασφαλισμένους αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

 

Διαβάστηκε 457 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ