Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 19:08

Η θέση μας - Οι υπερβολές του Τύπου και η ζημιά στον τόπο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Διαμαρτυρίες εκπροσώπων των ξενοδόχων δέχθηκαν δικαίως χθες τηλεοπτικές εκπομπές, αναφορικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες την επικείμενη επιδείνωση της κακοκαιρίας. Είναι γνωστό ότι η υπερβολή και η ανακρίβεια αποτελούν πλεονάζοντα στοιχεία στα τηλεοπτικά κανάλια και κάποιες ιστοσελίδες. Κανείς όμως απ’ αυτούς που θέλουν να εντυπωσιάσουν με τις πομπώδεις ειδήσεις τους δεν υπολογίζει τη ζημιά που προκαλεί η ανεύθυνη αντιμετώπιση της πληροφορίας. Διότι οι διαμαρτυρίες των ξενοδόχων είχαν να κάνουν με ακυρώσεις δωματίων για το τελευταίο τριήμερο των εορτών, λόγω του φόβου που προκλήθηκε στον κόσμο για τις μετακινήσεις του, από τις συνεχείς και ακραίες αναφορές για ιστορικούς χιονιάδες, αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ (!) και χιονοπτώσεις στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. (Ακόμη γελάμε με την πρόσφατη κακοκαιρία στην Αττική...)

Κι όλα αυτά, επηρεάζουν περιοχές όπως και η Ημαθία, που έχουν και τη γνώση και την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν πραγματικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, γιατί ζουν από αυτές, με δύο και τρία χιονοδρομικά κέντρα σε εναγώνια αναζήτηση επισκεπτών. 

Για να μην μιλήσουμε παράλληλα για την τρομοκρατία και των αγροτών μας, που έσπασαν τα τηλέφωνα των συνεργατών τους γεωπόνων το τελευταίο διάστημα για το πώς θα αντιμετωπίσουν τον... ιστορικό χιονιά του τριημέρου των Φώτων. Την ίδια ώρα που αγρότες εδώ και 15 μέρες κλαδεύουν στον κάμπο της Ημαθίας με -8 βαθμούς Κελσίου!

Ευχή όλων η σημερινή ημέρα να φωτίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο να διαχειριστεί με την πρέπουσα υπευθυνότητα τις πληροφορίες της καθημερινότητας που μπορούν να επηρεάσουν πρόσωπα και πράγματα. Ευχή και για τους πολίτες να κρίνουν με τα δικά της εμπειρικά κριτήρια το αν και πόσο θα κρυώσουν αυτό το τριήμερο.

Διαβάστηκε 785 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ