Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 03:53

Η θέση μας - Συνθέσεις και όχι συνθήματα στο αγροτικό

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου η συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, έπειτα και από το σχετικό αίτημα των εκπροσώπων των αγροτών στον Πρόεδρο της Βουλής. Θα είναι στα σίγουρα μια ευκαιρία να καταγραφούν οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων στο ζήτημα του αγροτικού τομέα, κυρίαρχου στην ελληνική οικονομία σε σχέση με την έξοδο από την οικονομική κρίση. 

Αγροτική χώρα η Ελλάδα, με παράδοση και μεγάλες δυνατότητες στον διατροφικό τομέα, καλείται να χαρτογραφήσει το μέλλον του κλάδου μέσα από τις θέσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Προς τούτο, επειδή τα ψέμματα πράγματι τελείωσαν, καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν μια συζήτηση ουσίας, με στόχο την επόμενη μέρα στον κλάδο από τον οποίο εξαρτάται αμέσως ή εμμέσως η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και όχι να αναλωθούν σε μια συζήτηση εντυπώσεων για τα λάθη και τις ευθύνες του παρελθόντος.

Ο διατροφικός τομέας δεν θα πάψει ποτέ να είναι κυρίαρχος στην παγκόσμια οικονομία, πόσο μάλλον για τις ευλογημένες εκείνες περιοχές του πλανήτη που κατάφεραν να παράγουν και να παρουσιάσουν ποιότητα προϊόντων. Συνθήκη που μπορεί να δώσει την προοπτική. Σοβαρή οργάνωση και πολλή δουλειά είναι αυτά που απαιτούνται, ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα της επόμενης μέρας. Για να αποκτήσει ο αγροτικός χώρος την προοπτική που αξίζει στη δυναμική του, και να απαγκιστρωθεί από επιδοματικές πρακτικές που βαυκάλισαν παραγωγούς και φορείς τα χρόνια των ατέλειωτων πάρτι στη χώρα.

Καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί στη συζήτηση στη Βουλή να καταγράψουν προτάσεις και όχι συνθήματα. Αλλιώς η αγροτική οικονομία θα καταρρεύσει. Και μαζί μ’ αυτήν ολόκληρη η χώρα.

Διαβάστηκε 207 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ