Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 11:21

Για μεθοδεύσεις κατηγορεί η Φ. Αραμπατζή τη διοίκηση του ΕΛΓΑ: Βαλτωμένες οι εκτιμήσεις των ζημιών, μετέωροι οι παραγωγοί

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για μεθόδευση του πρόεδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, να ζητήσει με σχετική επιστολή του από την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και τις κατά τόπους Περιφέρειες προσωπικό, προκειμένου να προχωρήσει το «βαλτωμένο» εδώ και μήνες εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, κάνει λόγο η αναπλ. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ν.Δ., βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, με ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

 

Η κ. Αραμπατζή τονίζει ότι η «απεργοσπαστική» ενέργεια του προέδρου του ΕΛΓΑ απέναντι στην πολύμηνη και σχεδόν αδιάλειπτη αποχή των εκτιμητών του Οργανισμού, που διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάργηση από την Κυβέρνηση των απολύτως απαραίτητων για την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα του εκτιμητικού έργου, εκτός έδρας μετακινήσεών τους, πιστοποιεί την «παράλυση» του Οργανισμού. Υπονομεύει δε τις αποζημιώσεις των δικαιούχων παραγωγών για ζημίες στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο, έτους 2016, που ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν εξοφληθεί, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν δυστυχώς καν εκτιμηθεί!

Η κ. Αραμπατζή κάνει λόγο για δραματική υπονόμευση του εκτιμητικού έργου των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, για δημιουργία αγροτών 2 ταχυτήτων, που ενώ πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τυγχάνουν εκτίμησης ανάλογα με το αν φτάνει η συγκοινωνία στον τόπο τους ή όχι παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω οδοιπορικά, δεν επιβαρύνουν ούτε ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς προέρχονται από τα τέλη εκτίμησης, που καταβάλλουν οι παραγωγοί υποχρεωτικά κάθε φορά, που δηλώνουν καταστροφές.

Η Σερραία βουλευτής καλεί τον κ. Αποστόλου να απαντήσει με σαφήνεια τί ποσοστό του εκτιμητικού έργου, που έχει προκύψει με βάση τις αναγγελίες ζημιών του έτους 2016 έχει διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα από τον ΕΛΓΑ και μέχρι ποιου μήνα αναγγελίες ζημιών έχει ολοκληρώσει το εκτιμητικό έργο. Επιπρόσθετα, ζητά απαντήσεις για το πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις του έτους 2016 στους πληγέντες παραγωγούς και τί πρόκειται να συμβεί με τις ζημίες, που δεν μπορούν πλέον να εκτιμηθούν λόγω παρέλευσης του κρίσιμου διαστήματος εκτίμησης.

 

Ζητά δε από τον αρμόδιο υπουργό άμεση και δίκαιη ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τις αποζημιώσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός έδρας, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αναστολή του εκτιμητικού έργου, αφήνει «μετέωρους» τους πληγέντες παραγωγούς όσον αφορά στην έγκαιρη πληρωμή των οφειλόμενων σε αυτούς αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία και καλούνται να αντιμετωπίσουν τη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή καθώς και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διαβάστηκε 515 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ