Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 21:43

Ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου Καρανίκα μετά τον ανασχηματισμό και... τις ΄καραμπόλες΄;

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η αναβάθμιση σε κυβερνητικό εκπρόσωπο του Δ. Τζανακόπουλου έφερε αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη θέση του κ. Τζανακόπουλου, πήρε η πιο στενής του συνεργάτης, η Ιωάννα Πεπέ, η οποία θα είναι η νέα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα. Η κ. Πεπέ ήταν μέχρι πρότινος ειδική σύμβουλος στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού και χρημάτισε και ειδική γραμματέας στο γραφείο της Βασιλικής Θάνου όταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο Θ. Μιχόπουλος έως τώρα υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού αναλαμβάνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ενώ ο Αγγελος Τσέκερης έως τώρα υπεύθυνος του γραφείου του τύπου αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό. Και μια και ο λόγος για σχεδιασμούς (πολιτικούς, στρατηγικούς κ.τ.λ.) ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα να μου εξηγήσει τη διαφορά. Δυστυχώς δεν μπόρεσε. Με την ευκαιρία ρώτησα ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού.

Και εδώ η απάντηση ήταν ασαφής: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αυτός ο τίτλος που του έδωσαν». Ξαναρώτησα: «Μήπως τον αντικατέστησε ο κ. Τσέκερης στον πολιτικό σχεδιασμό;». Απάντησε: «Όχι βεβαίως, έδωσαν στον Καρανίκα απλώς ένα τίτλο αλλά τι ακριβώς συμβουλεύει τον πρωθυπουργό δεν μπορώ να σας βοηθήσω». 

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Καρανίκας ακόμα διατηρεί το γραφείο του στον προστατευόμενο από τους αστυνομικούς χώρο του ισογείου της Βουλής. Ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει;

«Βηματοδότης»

Διαβάστηκε 874 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ